Veste bună pentru bătrânii posesori de PlayStation: nimeni nu se mai aștepta la asta de la Sony

Veste bună pentru bătrânii posesori de PlayStation: nimeni nu se mai aștepta la asta de la Sony

Sony s-a jucat destul de mult cu psihicul utilizatorilor de console vechi în ultimul an, dar se pare că vine totuși și cu vești bune, mai ales dacă ești utilizator de PS3, PS Vita sau PSP. Rămâne să vedem cât vor ține.

Chiar dacă ești posesorul unui bătrân PSP, lansat de Sony în perioada 2004 – 2005, gigantul japonez continuă să faciliteze accesul la jocuri pentru el în format digital. Anunțul este unul uimitor, în contextul în care, în luna aprilie a acestui an, Sony a anunțat că va închide magazinele virtuale pentru PS3 și PS Vite, dar ulterior au revenit asupra deciziei.

Tot atunci, în aprilie, oficialii Sony au menționat că ”funcționalitatea de comerț a PSP va fi dezafectată pe 2 iulie 2021, conform planului”. În mod logic, după acel mesaj, ai fi crezut că Sony întrerupe posibilitatea tuturor descărcărilor de jocuri pe prima generație de console portabile de la Sony. Nu a fost însă așa, iar realitatea a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile pe paginile web ale PlayStation pentru SUA și Marea Britanie, conform Kotaku.

Pentru context, magazinul digital dedicat pentru PSP s-a închis în 2016, dar poți în continuare să achiziționezi jocuri noi pentru bătrâna consolă prin intermediul magazinelor de PlayStation 3 și PS Vita. Dacă acele magazine nu se mai închid, până la o nouă dată nemenționată, înseamnă că vei putea în continuare să intri în posesia unor jocuri ”noi” de PlayStation Portable pentru ele.

Chiar și cu toate veștile bune, vor exista însă niște limitări. După șase iulie, nu vei mai putea să cauți jocuri pe PSP-ul propriu-zis și nici nu vei mai putea să inițiezi achiziții in-app sau microtranzacții. Conform celor de la Kotaku, desființarea definitivă a întregului mecanism de descărcat jocuri noi pe PlayStation Portable este acum sub semnul întrebării. Nu este clar când se va întâmpla asta sau dacă mai reprezintă o prioritate pentru japonezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: