22 sept. 2011 | 11:00

Vita comunica bine cu vechiul PSP

ACTUALITATE
Vita comunica bine cu vechiul PSP

Desi nu vom putea pune mana pe PlayStation Vita in Europa pana in 2012, japonezii vor avea aceasta consola in magazine incepand cu luna decembrie a acestui an. Pentru a linisti utilizatorii actuali de PSP care vor sa treaca la urmatoarea generatie de PlayStation portabil, Sony a confirmat cateva dintre functiile pe care clientii le cereau.

Pe langa faptul ca va fi compatibil cu aproape toate jocurile de PSP disponibile pe PlayStation Network, Vita va oferi posibilitatea de a beneficia de noul stick analogic secundar chiar si in acestea. Fiecare jucator isi va putea seta butoanele in asa fel incat stick-ul analogic sa ia locul butoanelor clasice PlayStation pentru a controla camera, in jocurile care necesita acest lucru. Ba mai mult, avand in vedere cat de populara este seria Monster Hunter in Japonia, in special modul multiplayer ad-hoc, Sony a confirmat ca meciurile de multiplayer intre Vita si PSP vor fi posibile.

Avand in vedere capabilitatile consolei, pretul si tona de jocuri care vor fi disponibile la lansare si imediat dupa, Sony are cu siguranta un dispozitiv „castigator”. Urmatoarea miscare este asteptata de la Nintendo, care ar trebui sa lanseze un nou model de 3DS, in care sa includa functiile noului atasament care adauga un stick analogic nou in partea din dreapta a consolei.