Anunțul trist al Sony pentru posesorii de PS3, PSP și PS Vita: ce nu vei mai putea face pe consolele vechi

Anunțul trist al Sony pentru posesorii de PS3, PSP și PS Vita: ce nu vei mai putea face pe consolele vechi

În contextul în care majoritatea utilizatorilor de console Sony au migrat către PS4 și PS5, japonezii au venit cu o veste proastă pentru cei care folosesc un PlayStation 3, PSP sau PS Vita.

Vechile console ale Sony vor avea parte de un handicap major în următoarea perioadă. Din păcate, începând cu această vară, nu vei mai putea să cumperi jocuri în format digital pentru niciuna dintre consolele menționate mai sus, PS3, PS Vita sau PSP.

Partea bună este că toate jocurile pe care le-ai achiziționat în trecut sau pe care le ai în colecția proprie, vor putea fi descărcate în continuare din online. Nu vei putea, în schimb, să adaugi titluri noi la colecție.

Au existat de mai mult timp zvonuri pe marginea acestui subiect, dar acum au fost confirmate oficial. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al companiei și nu a durat mult până când a fost preluat de mai multe publicații online importante.

În ceea ce privește particularitățile veștii, dacă ai un PlayStation 3 sau PSP, nu vei mai putea cumpăra jocuri noi pentru ele sau orice altă formă de conținut digital începând cu 2 iulie. Posesorii de PS Vita au timp până pe 27 august să-și completeze colecția de conținut digital pentru consola portabilă a celor de la Sony.

În cazul în care ești utilizator al oricăreia dintre cele trei console, cei de la Sony au insistat asupra faptului că vei putea să-ți redescarci și să te joci oricare dintre jocurile achiziționate în trecut. Dacă ai cumpărat vreodată conținut video de la Sony pe respectivele dispozitive, îl vei putea descărca în continuare, din lista de achiziții. În plus, vei vei avea în continuare posibilitatea să descarci jocuri achiziționate printr-un cod digital sau voucher de PlayStation Plus.

Din păcate, imposibilă va fi achiziția de jocuri noi și realizarea de achiziții in-app sau microtranzacții în jocurile pe care le ai deja.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: