05 iul. 2021 | 07:30

Vara călătoriilor cu avionul: anunțul Ryanair care îți schimbă părerea despre efectele pandemiei

ACTUALITATE
Vara călătoriilor cu avionul: anunțul Ryanair care îți schimbă părerea despre efectele pandemiei

Industria turismului a fost grav lovită de pandemie, iar efectele continuă să se resimtă până când oamenii se vor simți confortabil să călătorească din nou cu avionul. Se pare, însă, că oficialii Ryanair sunt incredibil de optimiști față de ce urmează.

Deși mai există câteva întrebări legate de utilitatea certificatului Covid, a modului în care funcționează și cât de util este într-o țară sau alta din blocul comunitar, acesta se pare că va avea totuși beneficii semnificative asupra industriei aeronautice. Aceasta este opinia șefilor Ryanair care se pregătesc pentru ”o creștere uriașă” a interesului pentru zboruri turistice pe teritoriul Europei.

Ryanair se aşteaptă la ”o creştere uriaşă” a călătoriilor aeriene în Europa, cu excepţia Irlandei şi a unor părţi din piaţa britanică, a declarat vineri directorul general al companiei, Michael O’Leary, transmite Reuters.

Ca referință, operatorul aerian low-cost a transportat 5,3 milioane de pasageri, în creştere de la numai 400.000 în aceeaşi lună a anului trecut, când sectorul aerian era închis din cauza pandemiei, dar cu mult sub cei 14,2 milioane de pasageri transportaţi în iunie 2019. Pe de altă parte, O’Leary se aşteaptă la peste 8 milioane de pasageri în iulie, cu un factor de încărcare al locurilor din aeronavele aflate în circulație de circa 75%.

”A avut loc o creştere uriaşă a redresării traficului aerian în Europa. Consider că Europa, excluzând Irlanda, va reveni la 75%-80% din volumul de trafic normal, în iulie, august şi septembrie”, a declarat O’Leary la postul de radio irlandez Newstalk.

Una peste alta, șeful Ryanair simte că, cel puțin pentru el, pandemia s-a încheiat, mai ales dacă discutăm de Europa, continentul care a stat cel mai bine la capitolul rată de vaccinare și a aplicat un control al calității un pic mai strict în ceea ce privește vaccinurile aflate în circulație. Ca referință, câteva dintre țările care continuă să ducă o luptă grea cu pandemia, Mongolia, arhipelagul Seychelles sau Chile au utilizat vaccinuri chinezești în procesul de imunizare, care nu s-au bucurat de aprobare în Europa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele