11 mart. 2021 | 11:29

Compania aeriană care vine cu portofelul electronic de călătorie: iată ce trebuie să știi dacă zbori cu Ryanair

ACTUALITATE
Compania aeriană care vine cu portofelul electronic de călătorie: iată ce trebuie să știi dacă zbori cu Ryanair

Ryanair a lansat un portofel electronic de călătorie pentru date referitoare la noul tip de virus. Iată care-s condițiile impuse de compania aeriană.

Companiile aeriene caută soluții pentru a-și reveni după un an 2020 în care majoritatea și-au anulat concediile și, prin urmare, numărul pasagerilor a scăzut considerabil. De asemenea, au fost perioade în care zborurile spre și dinspre anumite destinații au fost suspendate. Totul s-a tradus în pierderi pentru operatorii aerieni.

Anul acesta, așadar, se caută soluții pentru a nu fi încă un an compromis. Ryanair a decis să lanseze un portofel electronic de călătorie pentru date privind Covid-19. Totul e disponibil doar în aplicația operatorului. Iată despre ce e vorba.

Ce e portofelul electronic de călătorie de la Ryanair

Potrivit companiei, cienții au posibilitatea să-și descarce în acest portofel electronic mai multe informații legate de contextul pe care-l traversăm. E vorba de?

  • datele privind testele negative PCR
  • certificările legate de vaccinarea împotriva COVID-19
  • alte documente privind starea de sănătate a călătoriilor în raport cu noul coronavirus

Toate aceste informații ar putea fi cerute de autoritățile europene pentru călătoriile din această vară, transmite Ryanair.  Compania promite că un astfel de portofel îți face viața mai ușoară dacă vrei să-ți petreci concediul de vară în străinătate. Datorită campaniilor de vaccinare din statele UE se vor relansa și călătoriile de vacanță. Și atunci trebuie să fii pregătit și să știi că n-ai probleme.

Cei de la Ryanair sunt optimiști și cred că actuala campanie de vaccinare din Uniunea Europeană va duce la eliminarea restricțiilor de călătorie în timpul vacanței școlare de vară (iunie – septembrie 2021), iar portofelul propus de Ryanair în care pot să fie depuse toate documentele privind starea de sănătate a pacienților le va ușura situația turiștilor care vor trebui să le prezinte pe aeroport.

Ce legătură are pașaportul de vaccinare

În tot acest timp, la nivel european se vorbește despre introducea unui pașaport de vaccinare. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens, dar planurile de pe hârtie arată că cine s-a imunizat n-ar trebui să aibă probleme sau să se supună restricțiilor, la nivel teoretic.

Ryanair amintește că guvernele statelor UE nu au adoptat un pașaport de vaccinare pentru călătorii. În acest context, compania vrea să fie pregătită pentru orice decizie ulterioară și a luat în calcul că anumite documente adiționale privind starea de sănătate a călătorilor ar putea să fie cerute în anumite state. În aceste condiții, clienții își vor putea păstra într-un singur loc toate documentele necesare.

„Suntem încântați să lansăm portofelul de călători Ryanair C-19, în condițiile în care suntem pregătiți pentru reloarea vacanțelor de familie în vara lui 2021. Mulți clienți ai Ryanair vor face prima lor călătorie după mai bine de un an și se vor adopta noile reguli de călătorie, iar acest portofel electronic le va permite pasagerilor să-și țină în același loc toate documentele privind COVID-19, cum ar fi rezultatele testelor PCR, certificatele privind starea de sănătate și certificatele privind vaccinarea anti-COVID-19 într-un singur loc, fără a avea grija lor’, a declarat directorul de marketing al Ryanair, Dana Brady.