Următorul vaccin împotriva coronavirus vine de la Bayer: ce are în comun cu Pfizer și Moderna

Următorul vaccin împotriva coronavirus vine de la Bayer: ce are în comun cu Pfizer și Moderna

La nivel global, marea problemă la această oră este că vaccinurile împotriva noului coronavirus nu pot fi produse suficient de repede, iar numărul bolnavilor continuă să crească. Cei de la Bayer sunt de părere că soluția stă într-un nou vaccin.

Înt-o perioadă în care românii încearcă să se programeze online pentru o eventuală vaccinare, companiile CureVac și Bayer au încheiat un pact pentru finalizarea și producția unui nou vaccin în cel mai scurt timp. Similar cu soluția de imunizare de la Pfizer și Moderna, creația Bayer funcționează pe bază de ARN. Încă nu este gata, dar există un acord cu Uniunea Europeană pentru achiziția a 405 milioane de doze, conform Mediafax.

CureVac, compania din Germania, s-a alăturat Bayer pentru a accelera dezvoltarea şi producţia vaccinului său Covid-19. Vaccinul dezvoltat de Bayer foloseşte o tehnologie similară cu cele ale BioNTech şi Moderna. Cele două companii au intrat într-un acord pentru a facilita livrarea rapidă a sute de milioane de doze.

Pentru context, până la ora actuală, oficialii CureVac au afirmat deja că au capacitatea de a produce până la 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în 2021. Acestora li se vor adăuga 600 de milioane în 2022. Valorile cu pricina sunt însă mult mai mici decât cele promise de Pfizer/BioNTech. Cel mai popular vaccin din lume la ora actuală se pare că va fi produse în nu mai puțin de 1,3 miliarde de doze anul viitor.

Un detaliu interesant al soluției de imunizare de la CureVac și Bayer este că nu va fi distribuit în SUA. Deși există contractul cu UE pentru 405 milioane de doze, nemții nu au nici cea mai mică intenție să-și ofere vaccinul americanilor.

Dacă similaritățile cu vaccinul Pfizer sunt evidente, mai relevante sunt diferențele.  Compania spune că produsul său poate rămâne stabil timp de 3 luni, la temperaturi normale ale frigiderului. În plus, CureVac testează o doză de 12 micrograme, mai puţin de jumătate din dimensiunea vaccinul BioNTech/Pfizer, care necesită 30 micrograme pe doză.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: