17 dec. 2020 | 10:00

Prima reacție adversă gravă la vaccinul Pfizer împotriva coronavirus: ce s-a întâmplat în Alaska

ACTUALITATE
Prima reacție adversă gravă la vaccinul Pfizer împotriva coronavirus: ce s-a întâmplat în Alaska

Un caz de reacție puternică adversă la vaccinul Pfizer împotriva noului coronavirus a fost depistată la un cadru medical din Alaska.

Deși comunitatea medicală se aștepta la reacții adverse în ceea ce privește vaccinul împotriva noului coronavirus, nu ne așteptam ca ele să apară atât de repede sau să ducă la internări în spital. Din păcate, asta a pățit un lucrător din domeniul medical din Alaska. El a prezentat o reacție alergică severă după ce i-a fost injectat vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer/BioNTech. Informația a fost confirmată într-un raport al The New York Times.

Este important de reținut că acest lucrător medical, a cărui identitate nu a fost specificată, nu avea antecedente alergice cunoscute și se afla într-o stare staționară miercuri dimineață, a adăugat cotidianul. Firma Pfizer a asigurat, la rândul său, că va colabora cu autoritățile locale de sănătate în acest caz, potrivit AFP. „Vom analiza cu atenție toate informațiile care sugerează reacții alergice grave și vom actualiza prospectul dacă este necesar” (al vaccinului), a spus un purtător de cuvânt al Pfizer.

Aceste informații au ajuns în mediul online în contextul în care Statele Unite ale Americii s-au numărat printre primele din lume care au certificat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru utilizare în masă. Decizia a fost luată vinerea trecută. Luni a început o campanie masivă de vaccinare la nivel național.

Cu toate acestea, autoritățile sanitare din SUA au sfătuit persoanele susceptibile să dezvolte o reacție alergică la unul dintre componentele vaccinului să nu-l facă sau să fie prudenți. Dacă totul merge bine, până la finele acestei săptămâni, americanii speră să se vaccineze în număr de trei milioane, cu un total de 20 de milioane până la finele anului. Pentru a facilita atingerea acelui target, administrația de la Washington speră ca FDA (Agenția SUA pentru medicamente) să certifice și vaccinul Moderna până la finele săptămânii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele