USB-C pe iPhone a devenit realitate: ce a făcut un student la inginerie robotică

USB-C pe iPhone a devenit realitate: ce a făcut un student la inginerie robotică

„Umilul” port USB-C a fost în centrul știrilor în ultima vreme, deoarece Europa dorește să îl facă un standard pentru toate dispozitivele mobile, pentru a reduce risipa electronică .

Iar Apple este singurul producător care încă nu folosește USB-C pentru smartphone-urile sale. Acum, un student la inginerie robotică a dovedit că este posibil să înlocuiască conectorul Lightning al iPhone-ului cu un port USB-C, conform Apple Insider.

Pe canalul său de YouTube, studentul masteratului EFPL, Ken Pillonel, a “combinat” un iPhone X cu un port USB-C, promițând un videoclip complet mai târziu despre cum a fost făcut. Într-o postare și un videoclip anterioare de pe blog, el a explicat modul în care a proiectat invers conectorul Lightning, apoi a construit un prototip de conector PCB pentru a demonstra conceptul.

USB-C pe iPhone

Pillonel a descoperit că Apple vinde un conector Lightning cu un circuit integrat (IC), cunoscut sub numele de C94, unor parteneri certificați care construiesc cabluri USB-C către Lightning.

El a reușit să scoată unul dintr-un cablu, apoi a îndepărtat partea metalică și a expus PCB-ul. După ce a făcut acest lucru, a scos portul Lightning de pe un iPhone și a lipit firele de pe placa C94 goală pe un PCB cu conectori USB-C.

„Odată ce a fost făcut, am avut primul meu prototip de lucru”, a spus el.

Următorul pas a fost „ingineria inversă completă a plăcii C94”, astfel încât totul să poată fi micșorat pentru a se potrivi într-un telefon, a spus el. Se pare că acea parte a fost realizată, judecând după videoclip, și va fi explicată pe deplin într-un al doilea videoclip.

Un iPhone cu un port USB-C este visul multor utilizatori, deoarece ar permite o încărcare mai rapidă a PD și utilizarea cablurilor standard. Este, de asemenea, fezabil pentru Apple, având în vedere că iPad Pro are un port USB-C. Europa a propus o regulă care ar necesita încărcarea USB-C pentru toate telefoanele și dispozitivele electronice, cu scopul de a reduce deșeurile electronice și neplăcerile consumatorilor.

Etichete: