Următorul tău iPhone nu va fi produs de angajați care lucrează de acasă. De ce nu crede șeful Apple în work from home?

Următorul tău iPhone nu va fi produs de angajați care lucrează de acasă. De ce nu crede șeful Apple în work from home?

Pe măsură ce campania de vaccinare anti-COVID continuă și ia amploare, multe persoane care lucrează de acasă de un an se întreabă: “când mă voi întoarce la birou?” sau  “cum va arăta locul de muncă?”. Iată ce părere are despre acest lucru Tim Cook, șeful Apple.

Primăvara trecută, când a lovit pandemia, companiile de tehnologie au fost printre primele care și-au anunțat angajații că vor lucra de acasă până în 2021. Twitter și Facebook chiar au anunțat că personalul ar putea face acest lucru la nesfârșit, dacă rolul lor le permite acest lucru.

Totuși, CEO-ul Apple, Tim Cook, se simte acum optimist în privința revenirii la muncă, conform People.

„Instinctul îmi spune că, pentru noi, este încă foarte important să fim în contact fizic unul cu celălalt, deoarece colaborarea la distanță nu este întotdeauna o activitate planificată”, spune el.

Apple a îmbrățișat modelul planului de “open floor” când compania s-a mutat în campusul său din Cupertino în 2017. Dar cu distanțarea socială necesară pentru siguranță în timpul pandemiei COVID, unele companii își regândesc și modernizează spațiul de birouri și solicită angajaților să poarte măști pentru a se conforma cu măsurile specifice pandemiei.

Cum se va descurca Apple?

„Încă încercăm să ne dăm seama de asta, ca să fiu sincer”, spune Cook.

Unele situații de lucru la distanță ar putea continua, adaugă el: „Ne-am dat seama și am învățat că există unele lucruri care sunt perfect în regulă de făcut practic pe Zoom, WebEx sau FaceTime. Deci, cred că vor fi în continuare astfel de situații.  Îl voi numi mediu hibrid”.

Compania nu și-a oprit activitatea, în timp ce mulți angajați lucrau de acasă.

„Te uiți în urmă și închiderea a avut loc la jumătatea lunii martie. După aceea, am avut această perioadă prolifică, introducând primul iPhone 5G. Am introdus cipul M1 pe Mac. Acestea sunt realizări majore”, explică șeful Apple.

În ultimul an, compania a anunțat, de asemenea, o inițiativă de justiție rasială de 100 de milioane de dolari (care va oferi un centru de învățare la colegiile și universitățile istorice de culoare și o academie de dezvoltatori din Detroit) și s-a angajat să fie neutră în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2030.

„Am făcut toate acestea în timp ce reinventăm modul în care lucram”, spune Cook. „Suntem o echipă unită, deoarece credem că este cel mai bun lucru pentru colaborare. Dar știam că nu mai este posibil să fim unii lângă alții în această perioadă de timp. Așa că a trebuit să ne reinventăm. Și chiar dau creditul echipei pentru că s-a ridicat cu adevărat la așteptările mele și am făcut față cu brio”.

Deși compania nu a anunțat o dată exactă de reîntoarcere la locul de muncă, Cook așteaptă cu nerăbdare acea zi: „În mare parte, cred că ne vom întoarce din nou la serviciu și abia aștept să se întâmple asta”.

Citește și: