Cât de bine se descurcă iPhone 12 pe 5G în comparație cu orice alt telefon Android

Cât de bine se descurcă iPhone 12 pe 5G în comparație cu orice alt telefon Android

Mai toți producătorii au venit pe piață cu modele de telefoane care suportă noua tehnologie 5G, dar nu toate se descurcă la fel. Iată o comparație între iPhone 12 și orice alt telefon Android.

Cei de la Apple au spart gheața anul trecut când vine vorba de 5G: toate cele patru noi nodele ale generației iPhone 12 vin echipate cu așa ceva. Samsung avea deja pe piață modele dotate cu această tehnologie. La fel și producătorii chinezi ca Huawei, care folosesc tot sistemul de operare Android.

Un raport realizat de Opensignal în Statele Unite arată, însă, diferențe mari între modelele iPhone și cele care rulează cu Android când vine vorba de viteza de download la 4G sau 5G.

Comparație pe 5G între iPhone 12 și telefoanele cu Android

După cum vezi în comparația de mai jos, modelele Samsung, echipate cu Android, stau extrem de bine când vine vorba de viteza de download în 5G.

Multe dintre telefoanele aflate pe primele 25 de locuri atunci când vine vorba de vitezele de conexiune sunt produse sud-coreeni. Noul vârf de gamă de la Samsung, modelul S21 5G, ocupă prima poziție cu o viteză medie de download de 56Mbps – și pe 5G și pe 4G.

Urmează apoi alte modele care rulează Android precum Revvl 5G și OnePlus 8T.

Te întrebi, probabil, pe bună dreptate, de ce în primele locuri nu apare niciun model din generația iPhone 12. Asta pentru că oricare dintre aceste modele se află mult în spatele competitorilor care nu folosesc iOS. iPhone 12 Pro și Pro Max au viteze medii de download de 36,9, respectiv 36,2 Mbps, iar iPhone 12 și iPhone 12 mini sunt la 29,6, respectiv 32,9 Mbps, arată raportul Opensignal.

Specialiștii susțin că nu e vorba doar de modemurile cu care sunt echipate telefoanele. Când vine vorba de 4G, modelele precedente de la Apple au fost echipate cu Intel și nu cu Qualcomm. Generația nouă a trecut la Qualcomm, dar se pare că tot n-au reușit să recupereze în fața rivalilor care folosesc Android. Pentru că celelalte componente ar putea influența viteza de download.

Aici, cei de la Apple au de lucrat un pic mai mult. Vestea bună pentru fanii gigantului din Cupertino ar fi, totuși, că iPad-urile se descurcă mai bine, după cum scriu cei de la 9to5mac.com.