De ce Tim Cook a investit în acest obiect ciudat, care n-are nicio legătură cu Apple

De ce Tim Cook a investit în acest obiect ciudat, care n-are nicio legătură cu Apple

Tim Cook investește o sumă „semnificativă” într-un obiect la care nu te-ai fi așteptat și, mai ales, fără ca acesta să aibă logo-ul Apple.

Startup-ul Nebia a lansat a treia generație de sistem de duș. Deși acest nou obiect promite lucruri destul de impresionante, cel mai probabil nu știai că CEO-ul Apple este unul dintre primii investitori care a susținut proiectul.

Potrivit Bloomberg, în urmă cu aproximativ cinci ani, acesta a testat, la sala pe care o frecventa, un prototip al primei generații. Apoi Tim Cook a decis că merită să investească în producerea sa.

Philip Winter este cel care a venit cu ideea producerii unui astfel de sistem de duș și în 2014 a decis să se mute în San Francisco pentru a pune pe picioare firma. A reușit să-și ducă prototipul în câteva săli de forță din Silicon Valley. După instalarea dușului, Winter aștepta afară pentru a cere feedback de la cei care îl foloseau. Așa l-a întâlnit și pe CEO-ul Apple, care a decis atunci să investească în asta.

De ce a investit Tim Cook într-un cap de duș

Capul de duș vine cu câteva lucruri interesante. În primul rând, dușul pulverizează apa într-un anumit mod, care ar avea nevoie de o cantitate mai mică de apă,cu 45% mai puțin decât un duș obișnuit. Totuși, în ciuda acestui fapt, are o acoperire de două ori mai mare.

Dacă ești curios, sistemul de duș arată și funcționează cam așa:

Principalul motiv pentru care CEO-ul Apple a decis să investească în produs a fost legat de aspectul ecologic. De asemenea, Cook a apreciat și design-ul dușului, care arată a ceva ce ar produce chiar Apple, dacă s-ar băga în fabricarea de dușuri.

Winter nu a dezvăluit suma pe care Tim Cook a investit-o în startup-ul său, însă a menționat că banii au venit din conturile proprii, nu de la Apple.

Proiectul se află acum pe Kickstarter.

Citește și:
Sursa: bloomberg