Un singur pixel s-a vândut cu 1.7 milioane de dolari. Cine este artistul care a creat acest NFT neobișnuit

Un singur pixel s-a vândut cu 1.7 milioane de dolari. Cine este artistul care a creat acest NFT neobișnuit

Fenomentul digital NFT a devenit o modă ce evoluează constant. Mulți artiști au început să vândă NFT-uri, uneori pe sume colosale.

Un singur pixel, care face parte dintr-un NFT al artistului digital Pak, s-a vândut pentru o sumă în valoare de 1,36 milioane de dolari în Ether, relatează Reuters, la renumita casă de licitații Sotheby’s.

Lucrarea face parte dintr-o serie mai mare de opere de artă digitale care s-au vândut pentru suma de 16,8 milioane de dolari împreună. Cea mai notabilă dintre ele a fost „Pixel”, care, după cum sugerează și numele său, este imaginea unui singur pătrat gri. Trei ofertanți au petrecut aproximativ o oră luptându-se pentru această lucrare, în cadrul licitației, relatează The Wall Street Journal.

O poză cu un pixel s-a vândut ca NFT pentru 1.7 milioane de dolari

Este o vânzare neobișnuită care arată că NFT este foarte ciudat și că va rămâne în trend, în ciuda scăderii valorilor medii din ultima lună. Tendința a cunoscut o creștere masivă a popularității la începutul acestui an, unele opere de artă vânzându-se cu până la 69 de milioane de dolari. Dar prețurile s-au prăbușit cu aproape 70% mai târziu, potrivit unui raport recent al NonFungible.com.

Casa de licitații Sotheby’s chiar și-a încălcat propriile reguli de vânzare a unei „ediții deschise” în timpul vânzării din această săptămână, potrivit Journal, ceea ce înseamnă că o aprovizionare nesfârșită a unei singure opere de artă ar putea fi vândută într-un interval de timp prestabilit. Aproape 20.000 de „cuburi” s-au vândut cu 500 de dolari pe bucată în doar 15 minute.

O altă piesă, numită „Equilibrium”, este un simplu glob alb care se desprinde ca o ceapă.

Artistul, cunoscut sub numele de Pak, alege să rămână anonim. Nici măcar nu este clar dacă apelativul reprezintă doar unul sau mai mulți artiști.

Pak a dezvăluit că NFT-urile ar putea fi „arse”, de asemenea, adică actul de a converti monedele în propria criptomonedă a artistului, numită ASH.

ASH este o „platformă de ardere NFT” care poate elimina definitiv din jetoane criptografice. Pentru a câștiga ASH, oamenii trebuie să „ardă NFT-uri” convertindu-le pe site-ul burn.art.

Este o vânzare de artă neobișnuită, care pare că a prins pe piața digitală și continuă să prindă contur. Picasso a devenit digital și nu putem opri asta.

Citește și: