Casa în care poți trăi doar virtual costă jumătate de milion de dolari și a fost vândută ca NFT

Casa în care poți trăi doar virtual costă jumătate de milion de dolari și a fost vândută ca NFT

Artista Krista Kim a vândut o casă cu 500.000 de dolari. Dar nu este o casă oarecare – „Casa Marte” este o proprietate imobiliară pur virtuală și a fost vândută cu 288 de etheri, în valoare de peste jumătate de milion de dolari, ca NFT.

Am scris aici ce înseamnă Non Fungible Token (NFT) – un jeton criptografic de pe blockchain care reprezintă un tip unic de activ.

Ar putea fi jeton utilitar, jeton de securitate, activele lor digitale și clasificate evoluează împreună cu tehnologia de criptare și blockchain. Deoarece NFT-urile nu sunt interschimbabile, ele pot acționa ca dovadă a autenticității și a proprietății în domeniul digital.

Înseamnă mai mult sau mai puțin că este unic și nu poate fi înlocuit cu altceva. De exemplu, un bitcoin este fungibil – schimbi unul cu alt bitcoin și vei avea exact același lucru. Cu toate acestea, un card de tranzacționare unic nu este fungibil. Dacă l-ai schimbat cu un alt card, ai avea ceva complet diferit.

Krista Kim speră să ducă ceea ce pot fi NFT-urile la nivelul următor cu Mars House, care este mai degrabă o experiență 3D captivantă, decât un simplu JPG.

„În acest moment, o mulțime de NFT-uri care sunt disponibile în prezent pe platforme, reprezintă un parametru foarte limitat al modului în care poți prezenta arta”, a declarat Kim recent pentru CNBC. „Este prezentat, practic, ca un fișier digital, un desen sau un videoclip frumos lucrat pe ecran, dar intenția mea a fost să privesc dincolo de asta”.

Kim a creat Mars House în timpul primului val de lockdown-uri COVID-19

„Mars House este prima casă digitală NFT iconică de vânzare din istorie”, scrie Kim într-o descriere a muncii sale. „Mars House este o sculptură ușoară, cu substrat LED, care are o piscină extinsă pe întregul perimetru al casei, pentru un efect uniform și complet integrat al gradienților mei în mișcare”, susține aceasta.

Ea spune că prevede că în viitor vom trăi un stil de viață alimentat de realitatea augmentată. Și nu într-un viitor foarte îndepărtat. Poate doar în câțiva ani. Pentru Kim, oamenii se vor exprima la fel ca un tatuaj prin arta digitală. „Ei bine, oamenii se vor exprima și cu ajutorul digitalului – bunuri și piese decorative, colecții, modă, accesorii”.