‘O navă extraterestră a trimis semnale pe Pământ’. Avertismentul care vine de la un om de stiință

'O navă extraterestră a trimis semnale pe Pământ'. Avertismentul care vine de la un om de stiință

E posibil ca o civilizație extraterestră antică să fi însămânțat planeta Pământ cu senzori care oferă o “citire” a ceea ce este în zona locuibilă a sistemului nostru solar, sugerează astronomul Avi Loeb de la Universitatea Harvard. Noi observări ale fenomenelor aeriene inexplicabile (UAP) ar putea fi un semn al monitorizării extraterestre.

Mai exact, el spune că obiectul interestelar „Oumuamua ar fi putut fi o navă spațială trimisă pentru a-și regla semnalele”, a scris Loeb într-un nou articol în publicația Scientific American. Este o explicație neobișnuită care leagă două subiecte separate – traiectoria asteroidului Oumuamua și observațiile recente ale UAP. Este cel puțin interesant să se ia în considerare toate posibilitățile vieții avansate dincolo de Pământ. Și chiar dacă ideea ți se pare ideea un pic prea exagerată, Loeb a sugerat că mai mulți cercetători ar trebui să înceapă să înregistreze fenomenele de pe cer, astfel încât să poată ajunge ei înșiși la o concluzie sigură.

O civilizație extraterestră antică ar fi însămânțat planeta Pământ cu senzori

Loeb, care are tendința de a scrie despre ipoteze extraterestre pur teoretice cu extremă încredere, a dedus că viitorul raport de informații despre UAP-uri nu ar avea șansa de a ajunge la public, dacă video-urile bizare ar reprezenta amenințări la adresa securității terestre, cum ar fi dronele din Rusia sau China. Prin urmare, a susținut el, observațiile despre care am auzit sunt fie fenomene naturale, fie vehicule din altă lume.

Ce s-ar întâmpla dacă, a adăugat Loeb atunci, UAP-urile au o legătură cu Oumuamua, un obiect interstelar care a intrat în sistemul nostru solar în 2017, despre care a sugerat în mod repetat că ar fi putut fi trimis de extratereștri?

Ca probe posibile, Loeb subliniază că „Oumuamua se prăbușește, în timp ce se înalță prin spațiu, ridicând posibilitatea ca suprafețele sale mai late să aibă echipamente capabile să capteze semnalele de la orice senzori ascunși din sonde spațiale care au căzut cu mai mult timp în urmă.

„Dar, mai degrabă decât să ne întrebăm pur și simplu despre scenarii posibile, ar trebui să colectăm date științifice mai bune și să clarificăm natura acestui fenomen”, a scris Loeb în SciAm.

Acest lucru se poate face prin desfășurarea camerelor de ultimă generație pe telescoape cu câmp larg care monitorizează cerul. Cerul nu este clasificat. Numai senzorii deținuți de guvern sunt. Căutând fenomene neobișnuite în aceleași locații geografice de unde au venit rapoartele UAP, oamenii de știință ar putea clarifica misterul printr-o analiză transparentă a datelor colectate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: