Ultimul soundbar Sony: tehnologiile cu care vine te vor încânta la maximum

Ultimul soundbar Sony: tehnologiile cu care vine te vor încânta la maximum

La CES 2020, Sony a dezvăluit ultimul soundbar care dispune de tehnologia 360 Reality Audio. Noul dispozitiv este capabil să redea sunetul fidel al unui home theater, compus din bară de sunet, subwoofer și două difuzoare.

Noua bară de sunet emblematică HT-A7000 a companiei oferă Dolby Atmos în plus față de 360RA. Dacă nu îți place atât de mult barele de sunet, dar dorești totuși senzația de sunet captivant, Sony a introdus și HT-A9: un set de patru difuzoare și o cutie de control echipată cu noua tehnologie 360 ​​Spatial Sound Mapping.

HT-A7000 este o bară de sunet cu canale 7.1.2, prevăzută cu difuzoare Sony cu echilibru X, tweeter-uri cu fascicul lateral, drivere pentru Dolby Atmos și subwoofere duale. Datorită unui Virtual Surround Engine și S-Force Pro Front Surround, A7000 poate simula singur un sunet captivant, astfel încât să poți profita de DTS: X pe lângă Atmos.

Bara de sunet este echipată cu Sound Field Optimization care utilizează microfoane încorporate pentru a calibra difuzorul într-o cameră prin detectarea înălțimii și lățimii spațiului, precum și a poziției unui subwoofer fără fir și a oricăror difuzoare din spate. Când vine vorba de muzică, A7000 găzduiește audio de înaltă rezoluție și audio de realitate 360.

De fapt, acesta este primul soundbar Sony care acceptă 360RA și doar al treilea difuzor al companiei care face acest lucru. A7000 are, de asemenea, tehnologia Sony DSEE Extreme pe care Sony a folosit-o pentru căștile sale. Această caracteristică restabilește o parte din compresia serviciilor de streaming în timp real, oferindu-ți ceva asemănător cu sunetul fără pierderi, fără dimensiunile masive ale fișierelor sau necesitatea unei configurări prin cablu.

Conectivitatea de care dispune noul soundbar Sony

În ceea ce privește conectivitatea, A7000 are HDMI 2.1 cu eARC și passthrough de 8K și 4K / 120fps, plus suport Dolby Vision. Bara de sunet funcționează cu Chromecast, AirPlay 2 și Spotify Connect, astfel încât să ai opțiuni atunci când vine vorba de streaming de muzică de pe telefon sau de pe alt dispozitiv.

Când este utilizat cu televizoare Bravia compatibile, A7000 funcționează cu Acoustic Center Sync de la Sony, care îți permite să utilizezi difuzoarele televizorului tău ca audio central suplimentar pentru lucruri precum claritatea vorbirii. Noul soundbar poate fi controlat de un dispozitiv Google Assistant la lansare, iar Sony intenționează să adauge compatibilitatea Alexa într-o viitoare actualizare.

În cele din urmă, compania spune că subwooferele wireless opționale și difuzoarele din spate se vor conecta automat la A7000 atunci când le pornești. Spre deosebire de HT-ST5000 pe care îl înlocuiește, bara de sunet HT-A7000 nu vine cu un subwoofer. Sony spune că a separat asocierea pe baza feedback-ului clienților.

Unii oameni au dorit bara de sunet de top a companiei, dar nu au fost neapărat interesați de sub. Este o bestie atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și sunetul, deci nu este ideal pentru apartamentele din orice cameră în care spațiul este limitat. În schimb, Sony oferă două opțiuni de subwoofer, SA-SW5 și SA-SW3, împreună cu o pereche de boxe din satelit spate ca achiziții separate. Toate suplimentele se conectează la HT-A7000 fără fir, SW5 oferind 300 de wați de ton low-end printr-un driver de 7 inci și SW3 împachetează 200 de wați de bas cu un difuzor de 6 inci.

Toate noile echipamente Sony de home theater vor ajunge în „septembrie / octombrie”, potrivit companiei. Bara de sunet HT-A7000 este de 1.300 de dolari, în timp ce setul de difuzoare HT-A9 este de 1.800 de dolari.

Citește și: