28 sept. 2021 | 14:15

Uber, lovită unde nu se aștepta: aplicația a fost suspendată, în premieră

ACTUALITATE
Uber, lovită unde nu se aștepta: aplicația a fost suspendată, în premieră

Aplicația de taxi Uber va fi suspendată temporar. Pentru o scurtă perioadă de timp, clienții vor fi nevoiți să se descurce fără a mai apela la serviciile companiei americane.

Joi, locuitorii din Bruxelles nu vor mai putea comanda o mașină Uber, pe tot parcursul dimineții. Aplicația va fi suspendată temporar. Este o premieră în Europa, acest lucru nu s-a mai întâmplat, până acum. În paralel, șoferii din oraș vor ieși pe străzi pentru a se face auziți și pentru a-și cere drepturile promise.

Care sunt nemulțumirile taximetriștilor?

Aceștia vor ca guvernul să își respecte promisiunile de a reforma reglementări care îi privesc. Se pare că, sectorul de activitate a taximetriștilor este reglementat de legi depășite, iar asta le produce multă supărare acestora.

Compania americană care a dezvoltat aplicația dorește să fie solidară cu ei. De aceea, își va închide temporar aplicația. De asemenea, își va anunța clienții că pe toată perioada evenimentului nu vor putea primi nici o cursă comandată.

”La cererea șoferilor și în semn de solidaritate cu acțiunea lor, Uber își va închide temporar aplicația. Utilizatorii nu vor putea rezerva o călătorie între orele 8:30 și 11:30. Oricine dorește să comande o călătorie pe Uber va vedea afișat în aplicație un mesaj care anunță că nicio cursă nu va fi disponibilă în timpul evenimentului șoferilor”, a anunțat compania.

Nemulțumirile conducătorilor de taxi vin ca urmare a promisiunilor făcute de autorități. Guvernul belgian a promis un set nou de reglementări privind activitățile de taxi. Acesta trebuia să intre in vigoare în vara care a trecut. Șoferii de taxi sunt revoltați de faptul că aceste promisiuni nu s-au materializat, de aceea ei vor protesta.

Compania americană care a dezvoltat aplicația de taxi, pentru smartphone și tabletă, vor să fie solidari cu șoferii de taxi. Uber vrea să sprijine acest sector cu atât mai mult cu cât reglementările se referă și la ei.