Netflix riscă să fie interzis: cum a ajuns subiect de proteste

Netflix riscă să fie interzis: cum a ajuns subiect de proteste

După lansarea serialului “Navarasa” (“Nouă emoții”), de Mani Ratnam, vineri, 6 august, antologia cu nouă filme de pe Netflix, s-a iscat un adevărat scandal. De atunci, hashtag-ul #BanNetflix a luat amploare pe Twitter, după ce o organizație, Raza Academy, a cerut acțiuni stricte împotriva platformei de streaming, pentru utilizarea unui verset din Coran într-o reclamă pentru film.

Seria „Navarasa” a lui Mani Ratnam a fost lansată pe Netflix pe 6 august și a obținut critici mixte din partea publicului. La scurt timp după lansarea producției tamile, #BanNetflix a început să fie în tendințe pe Twitter. Internauții și-au exprimat nemulțumirea pe site-ul de microblogging, pentru că au folosit un verset al Coranului într-un anunț dintr-o publicație. Anunțul era în legătură cu unul dintre scurtmetrajele intitulate “Inmai”, cu Siddharth și Parvathy în rolurile principale și regizat de Rathindran R Prasad.

Netflix ar fi insultat Coranul

O organizație, Academia Raza, a cerut Twitter acțiuni stricte împotriva gigantului de streaming Ei au scris: „Netflix a publicat un vers din Coran în reclama filmului său Navarasa, în ziarul Daily Thanthi. Aceasta este o insultă pentru Coran. Cerem acțiuni stricte împotriva @NetflixIndia”.

De atunci, mai mulți internauți au început să folosească din ce în ce mai mult #BanNetflix pe platforma de socializare. Iată unele dintre tweet-urile respective.

Produsă de Mani Ratnam în colaborare cu Jayendra Panchapakesan, „Navarasa” de pe Netflix este o antologie cu nouă filme bazate pe nouă emoții, care includ frica, furia, compasiunea, romantismul, vitejia, râsul, mirarea, pacea și dezgustul. Fiecare scurtmetraj este regizat de Rathindran Prasad, Arvind Swami, Bejoy Nambiar, Gautham Vasudev Menon, Sarjun KM, Priyadarshan, Karthick Naren, Karthik Subbaraj și Vasanth. Filmul prezintă o distribuție de ansamblu cu Suriya, Pragya Martin, Delhi Ganesh, Rohini, Aditi Balan, Karthick Krisna, Yogi Babu, Ramya Nambeesan, Vijay Sethupathi, Revathy, Ashok Selvan, Bobby Simhaa, Gautham Menon, Rythvika, Arvind Swami, Prasanna, Siddharth, Parvathy, Atharvaa, Anjali și Kishore. Veniturile din proiect vor ajuta mii de tehnicieni de film afectați în timpul pandemiei Covid-19.