Turismul spațial începe mâine, cu zborul SpaceX: patru civili profită de oferta lui Elon Musk

Turismul spațial începe mâine, cu zborul SpaceX: patru civili profită de oferta lui Elon Musk

Nu mai puțin de trei zile vor petrece în spațiu patru civili, în cadrul primei misiuni de turism spațial organizată de compania SpaceX, fondată de Elon Musk. Aventura se va desfășura pe orbita terestră.

Mâine va avea loc o premieră foarte importantă pentru umanitate. SpaceX, compania fondată de Elon Musk, va organiza primul zbor turistic în spațiu. La bordul aeronavei vor fi doar civili, nu și astronauți profesioniști, cum s-a întâmplat în cazul lui Richard Branson și Jeff Bezos.

De asemenea, trebuie făcută o distincție importantă față de zborurile celor doi. Miliardari au făcut doar zboruri suborbitale, însă SpaceX va executa un zbor orbital de trei zile, ceea ce necesită o rachetă puternică și mult mai multă energie.

SpaceX începe turismul spațial

SpaceX, compania fondată de Elon Musk, va lansa miercuri prima sa misiune de turism spațial și cea mai ambițioasă de până acum. Ca referință, cei patru civili nu vor ajunge doar câteva minute la 100 km altitudine, ci vor petrece trei zile pe orbita terestră, la viteza de 28.000 km/h. Misiunea se numește Inspiration 4 și este prima oară când pe orbită ajung doar civili, fără astronauți cu experiență.

Printre primii turiști se numără și miliardarul american Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani. Nu se știe cât a plătit, dar informațiile apărute vorbesc despre mai mult de 50 milioane dolari. Dacă numele îți este străin, Jared Isaacman este șef al unei companii de plăți electronice numită Shift4 Payments. El face acțiuni caritabile și pentru a strânge fonduri pentru St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee. Pe lângă el, la bordul aeronaveni vor fi și trei oameni obișnuiți, Hayley Arceneaux este asistentă la St. Jude’s Children’s Research Hospital, Sian Proctor este profesor în științele pământului, iar Chris Sembroski este inginer. Lansarea va avea loc de la baza 39A, Kennedy Center, Florida.

În ceea ce privește experiența companiei lui Elon Musk de a duce astronauți în spațiu, SpaceX a dus până acum zece persoane către Stația Spațială Internațională.