Elon Musk la 50 de ani: ce trebuie să știi despre controversatul CEO Tesla și SpaceX

Elon Musk la 50 de ani: ce trebuie să știi despre controversatul CEO Tesla și SpaceX

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, CEO-ul Tesla și Space X, sărbătorește 50 de ani de viață. Momentul a fost marcat de mama miliardarului cu un gest care făcut înconjurul lumii și a devenit viral.

Mama lui Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie care o ilustrează pe ea, dar și pe micuțul Elon, când era bebeluș.

Nimic nu avea să prevadă atunci că băiețelul dolofan din brațele mamei va deveni peste decenii unul dintre cei mai puternici și bogați oameni din lume.

„La mulți ani @elonmusk. Îți mulțumesc pentru această zi minunată din urmă cu 50 de ani. Mi-ai adus bucurie extraordinară. Multă dragoste”, a scris Maye Musk pe Twitter, atașând și o fotografie cu acesta din perioada în care era bebeluș.

 

Controversatul miliardar, ale cărui mesaje pe Twitter zguduie din temelii piața criptomonedelor, a deținut titlul de cel mai bogat om din lume, la începutul acestui an. Până aici, nimic nou despre miliardar, dar puți oameni cunosc originile sale și cum și-a început călătoria spre culmile succesului.

Musk s-a născut în orașul sud-african Pretoria în 1971. Călătoria lui Musk către conturile bogate de astăzi nu a început modest, așa cum se întâmplă în unele povești de viață ale miliardarilor de astăzi. Putem afirma, într-o oarecare măsură, că miliardarul a avut un statut privilegiat, încă din copilărie, datorită familiei sale.

Mama sa, Maye Musk, a fost un model care a apărut pe coperțile a numeroase reviste, inclusiv Time și Vogue

În 1969 a fost finalistă la concursul de frumusețe Miss Africa de Sud și la un an după aceea s-a căsătorit cu tatăl lui Elon Musk, Errol Musk. La mijlocul anilor 1980, familia a profitat de la achiziționarea de către Errol Musk a unei mine de smarald, cu banii obținuți după vânzarea avionului, cu 80.000 de lire sterline ( echivalentul a 320.000 de lire astăzi).

În mină ar fi investit 40.000 de lire la acea dată, iar șase ani, a obținut de acolo pietre prețioase.

„Am avut atât de mulți bani, încât uneori nu am putut nici măcar să ne închidem seiful”

Tatăl lui Elon Musk a afirmat că „Eram foarte bogați. Am avut atât de mulți bani, încât uneori nu am putut nici măcar să ne închidem seiful”.

Deși familia sa avea atât de mulți bani, după adolescență, bogăția personală a lui Musk a crescut masiv, datorită proiectelor sale de afaceri.

În 1995, Elon Musk și fratele său Kimbal Musk au fondat compania de software web Zip 2. Compania a fost achiziționată în cele din urmă de Compaq în 1999 pentru 307 milioane dolari în numerar, Elon Musk primind 22 milioane dolari pentru acțiunea sa de șapte la sută.

Musk a fondat apoi X.com, o companie de plăți financiare online, iar în 2002, a pus bazele Space X, Tesla, compania care l-a propulsat în topul miliardarilor fiind fondată un an mai târziu.

Kimbal Musk a spus că fratele său era îndatorat când a lansat Space X și Tesla și că și-a pariat banii câștigați anterior pe cele două companii care s-au dovedit un real succes, la scurt timp.

Câteva date financiare ne arată cât de puternic a devenit Musk, din 2003 până acum.

În 2008, NASA a acordat SpaceX 1,6 miliarde de dolari pentru 12 zboruri către Stația Spațială Internațională, iar în aprilie anul trecut a contractat 3 miliarde de dolari pentru a duce oamenii pe Lună. De asemenea, doi ani mai târziu,Tesla a strâns 226 milioane dolari într-o ofertă publică în luna iunie, devenind prima companie auto care a devenit publică de la Ford în 1956.

Citește și: