SpaceX îți cere ajutorul: ar ajuta să ai așa ceva în casă

SpaceX îți cere ajutorul: ar ajuta să ai așa ceva în casă

SpaceX, compania aerospațială a miliardarului Elon Musk, are probleme mari în ceea ce privește aprovizionarea. O componentă cheie foarte necesară pentru lansarea rachetelor, lipsește. Este ceva ce folosim cu toții, de aceea proviziile sunt în continuă scădere.

Președintele SpaceX informează că, criza de oxigen lichid afectează grav capacitatea companiei. Oxigenul lichid este o componentă cheie necesară pentru lansarea rachetelor SpaceX. Substanța, combinată cu metan lichid, este folosită pentru alimentarea motoarelor SpaceX, acestea oferind propulsia necesară pentru decolare.

De ce s-a ajuns la această criză?

Oxigenul lichid este, de asemenea, necesar în spitale pentru tratarea pacienților care au dezvoltat forme grave ale COVID-19 și pentru tratarea apei. Proviziile au ajuns, se pare, la capăt.

Vineri, autoritățile din orașul american Orlando le-au cerut locuitorilor să consume cât mai puțină apă. În felul ăsta, oxigenul lichid va putea fi folosit în spitale.

”Chiar vom fi afectați anul acesta de lipsa de oxigen lichid pentru lansări”, a declarat Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell. Această declarație a fost făcută vineri în timpul unui eveniment. El a mai adăugat că ”în mod cert ne vom asigura că spitalele au oxigenul lichid de care au nevoie”.

Acesta a făcut apel și la audiență și a spus ”Pentru oricine care are oxigen lichid în plus, îmi puteți trimite un email?”. Se pare că nu doar criza de oxigen îl afectează pe directorul de operațiuni al SpaceX, El este foarte preocupat și de criza mondială a cipurilor. Aceasta a decalat dezvoltarea terminalelor pentru utilizatorii Starlink și rețeaua de internet prin satelit a companiei.

Într-o postare pe Twitter, Elon Musk , a scris luni că SpaceX a livrat 100.000 de terminale Starlink. Acestea au venit în pachetul necesar clienților pentru a se conecta la internetul furnizat de pe orbită. Musk a mai precizat într-o postare separată că serviciile Starlink sunt acum operaționale în 14 țări.