Toyota va deschide o nouă fabrică: ce va produce în noua uzină și cum ne ajută

Toyota va deschide o nouă fabrică: ce va produce în noua uzină și cum ne ajută

Toyota s-a decis unde își va construi fabrica de baterii în valoare de peste un miliard de dolari.

În cele din urmă, instalația va produce celule de alimentare pentru 1,2 milioane de vehicule anual.

Toyota a selectat o locație pentru fabrica de producție a bateriilor în valoare de 1,29 miliarde de dolari. Producătorul de automobile a declarat că va construi uzina pe megasite-ul Greensboro-Randolph, un teren situat în comitatul Randolph din centrul Carolinei de Nord, SUA. Când instalația va fi finalizată undeva aproape de 2025, va consta din patru linii de producție, fiecare capabilă să producă baterii pentru 200.000 de vehicule pe an.

Toyota intenționează să extindă în cele din urmă instalația pentru a produce suficiente celule de putere pentru a susține până la 1,2 milioane de mașini anual.

Toyota este all-in pentru dezvoltarea industriei bateriilor auto

Fabrica face parte dintr-o investiție mai amplă de 3,4 miliarde de dolari pe care producătorul auto a alocat-o pentru a-și extinde capacitățile de producție de baterii în SUA. Când Toyota a anunțat pentru prima dată uzina de 1,29 miliarde de dolari, a spus că va crea aproximativ 1.750 de locuri de muncă.

Compania notează că a ales Greensboro-Randolph Megasite din mai multe motive. Una dintre cele mai notabile este că este o locație cu acces la energie regenerabilă. Toyota spune că este „angajată” să folosească energie 100% curată pentru a produce baterii în instalație.

Amploarea proiectului este modul prin care producătorului auto recunoaște că trebuie să-și diversifice strategia de electrificare. Mai mult decât orice alt producător auto, Toyota a investit semnificativ în tehnologia celulelor de combustie. În ciuda acestor eforturi costisitoare, producătorul japonez are puține de arătat pentru eforturile sale. Sedanul Mirai cu celule de combustibil, de exemplu, poate fi achiziționat doar în California.

Cu toate acestea, cel mai recent plan al companiei este de a oferi 70 de modele electrice diferite, inclusiv 15 vehicule electrice cu baterie, până în 2025.

Citește și: