Toyota pregătește Corolla Cross: planul prin care vrea să domine topul

Toyota pregătește Corolla Cross: planul prin care vrea să domine topul

Noul crossover se va alătura modelelor CH-R și RAV4 ale producătorului de automobile.

Toyota își propune să domine segmentul SUV-urilor compacte din Europa cu Corolla Cross, care va fi poziționată între modelele sale CH-R și RAV4.

Corolla Cross va ajuta Toyota să-și atingă obiectivul de 400.000 de vânzări în categoria SUV-urilor compacte, cu o cotă de 9% pe piețele sale europene, inclusiv Rusia, a declarat Harold Paton, șeful de produse și marketing al Toyota Motor Europe pentru mașini mai mari.

Noua mașină „va completa gama noastră de SUV”, a declarat Paton. „În timp ce Toyota C-HR atrage un client mai orientat spre stil, noul Corolla Cross este un SUV robust și practic”, a spus el.

Toyota a echipat Corolla Cross cu sistemul său hibrid de generația a cincea, care oferă mai mult cuplu și mai multă putere.

Următorul pas în dezvoltarea afacerii

Sistemul de propulsie hibrid al mașinii include opțiunea de tracțiune integrală cu adăugarea unui al doilea motor electric pe puntea spate.

Bateria litiu-ion este cu 40 la sută mai mică, dar puterea totală a motorului de 2,0 litri crește până la 197 CP, comparativ cu 178 CP pentru sistemul echivalent de pe Corolla hatchback. Boostul oferă mașinii un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h de 8,1 secunde, a spus compania. Nu s-a dat nicio cifră privind emisiile de CO2.

CH-R și RAV4 au fost al patrulea și al cincilea cel mai bine vândut SUV-uri compacte până în septembrie în toată Europa, după Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson și Peugeot 3008, conform datelor de la JATO Dynamics, care înregistrează vânzările în Uniunea Europeană, țările EFTA și Regatul Unit.

Vânzările combinate de CH-R și RAV4, la 166.367, fac din Toyota marca lider în sector în toată Europa pentru perioada respectivă, înaintea VW.

Corolla Cross va intra în vânzare în Europa în a doua jumătate a anului 2022, livrările începând din toamnă.

Citește și: