20 aug. 2021 | 18:35

Top 10 vedete de la Hollywood, după salariu: nu te aștepți cine este pe primul loc

ACTUALITATE
Top 10 vedete de la Hollywood, după salariu: nu te aștepți cine este pe primul loc

Chiar și în pandemie, actorii de la Hollywood o duc foarte bine. Mai jos, poți citi un top 10 vedete de la Hollywood, după salariu.

Conform Variety, citat de Hotnews, iată cele mai mari sume cu care sunt plătite în acest moment starurile de cinema, bazate pe proiectele lor recente sau viitoare. Daniel Craig este în fruntea listei.

Cu o sută de milioane de dolari (85,5 milioane de euro), Daniel Craig domină lista celor mai mari salarii ale starurilor de cinema ale momentului.

Astfel, primul loc în clasament este ocupat de Daniel Craig, plătit cu o sută de milioane de dolari de Netflix pentru două continuări ale thrillerului „Knives Out” de Rian Johnson.

Cele mai mari salarii de la Hollywood

El este urmat de Dwayne Johnson, „The Rock”, cu salariul său de 50 de milioane pentru „Red One”, un film de Crăciun pentru Amazon. Will Smith închide podiumul cu o remuneraţie de 40 de milioane de dolari pentru „King Richard”, despre tatăl sportivelor Venus şi Serena Williams, care va fi lansat în acelaşi timp în săli şi pe HBO Max.

Aceste salarii, potrivit Variety, sunt mult mai mari decât de obicei. Daniel Craig, precum și Dwayne Johnson, nu ar fi fost la fel de bine plătiţi dacă filmele respective aveau o lansare tradiţională, în sălile de cinema. Unul dintre motivele principale pentru aceste sume astronomice este difuzarea lor în streaming. Vedetele negociază în acest caz sume mai mari, cu scopul de a compensa eventuale bonusuri legate de rezultatele de la box office.

Astfel, Denzel Washington se plasează al patrulea datorită „The Little Things”. Filmul, care a avut o lansare limitată în săli, în paralel cu difuzarea pe HBO Max, din cauza pandemiei, i-a permis să strângă 40 de milioane de dolari. Urmează Leonardo DiCaprio cu 30 de milioane de dolari pentru „Don’t Look Up” şi Mark Wahlberg – 30 de milioane pentru „Spenser Confidential”.

Actriţele cu cele mai mari salarii se află pe locurile şapte, opt şi nouă. Este vorba despre Jennifer Lawrence pentru „Don’t Look Up” (25 de milioane), Julia Roberts pentru „Leaves the World Behind” (plătită cu 25 de milioane) şi Sandra Bullock pentru „The Lost City of D” (20 de milioane).