Xiaomi te ”fură” cum a făcut-o Apple cu iPhone 12: proiectul ”ambițios” al chinezilor

Xiaomi te ”fură” cum a făcut-o Apple cu iPhone 12: proiectul ”ambițios” al chinezilor

La scurt timp după ce Apple a decis să-ți vândă iPhone 12 fără încărcător în cutie, împreună cu orice alt smartphone din portofoliu, se pare că a dat naștere unui trend supărător.

Când Apple a lansat iPhone 12 și 12 mini, iPhone 12 Pro și 12 Pro Max, compania a decis să scoată din cutie încărcătorul de priză și căștile. În același timp, prețul telefoanelor a rămas neschimbat față de anul trecut. Este ca și cum te-a furat un pic, dacă nu o făcea suficient prin prețurile umflate. Ca furtul să fie mai evident, telefoanele mai vechi pe care a continuat să le includă în portofoliu au avut parte de același tratament și au rămas fără încărcător în cutie.

Autoritățile din câteva țări au inițiat un protest împotriva acestei practici promovate ca fiind ”pentru protecția mediului”, dar în cea mai mare parte a mapamondului, oamenii ”au înghițit gălușca”. Văzută probabil ca cea mai ieftină cale de a-ți mări profiturile, fără să oferi nimic în plus, doar în minus, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că a dat naștere unui trend.

După ce a făcut glumițe pe Twitter la scurt timp după conferința Apple, Xiaomi se pare că este prima companie care în 2021 va scoate încărcător de priză din cutia noilor telefoane. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială Xiaomi de pe Weibo, Twitter-ul chinezesc și nu a durat mult până a stârnit dezbateri pe Reddit.

Argumentul din spatele deciziei, la fel ca în cazul Apple, este că foarte mulți utilizatori de smartphone-uri au deja un încărcător în casă, iar decizia ar putea facilita protecția mediului. Într-o conferință programată astăzi, pe 28 decembrie, vor fi oferite mai multe detalii pe marginea deciziei controversate. Partea bună este că, la ora actuală, chinezii au totuși decența să admită că decizia ar putea părea nerezonabilă pentru unii cumpărători.

Rămâne să vedem ce va face Samsung în cazul Galaxy S21. Există zvonuri că s-ar putea arunca la același gest aiurea pentru a face doi lei în plus, când telefonul îți va fi oferit la același preț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: