04 iun. 2021 | 08:00

Top 10 cele mai bune telefoane din 2021, de până acum: multe sunt ieftine, iar Samsung și Apple lipsesc

ACTUALITATE
Top 10 cele mai bune telefoane din 2021, de până acum: multe sunt ieftine, iar Samsung și Apple lipsesc

Deja de câțiva ani, cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei lunar din a publica un clasament cu top 10 cele mai bune telefoane ale momentului. Mai jos poți vedea ediția din mai 2021 cu niște gadgeturi cât se poate de rapide.

AnTuTu este unul dintre cei mai populari producători de benchmark-uri sau teste pentru mobile de pe mapamond. De curând, tocmai a lansat versiunea 9.0 a software-ului omonim de testare. Acesta include mai multe rutine de testare a performanței grafice, a vitezei procesorului, memoriei și a soluției de stocare incorporate. Era relevantă mențiunea legată de versiune pentru că rezultatele din AnTuTu 8 nu sunt direct comparabile cu cele din AnTuTu 9.

Dincolo de particularitățile tehnice, față de acum o lună, lucrurile nu s-au schimbat radical. Clasamentul este în continuare dominat de terminale cu cel mai rapid SoC al momentului, Snapdragon 888 de la Qualcomm. Diferențele sunt date de frecvența și cantitatea de memorie RAM, dar și de viteza memoriei interne.

Top 10 cele mai bune telefoane din 2021

În final, Black Shark 4 continuă să fie cel mai rapid telefon din lume. Acesta vine de la Xiaomi și este important de reținut că media a peste 1000 de dispozitive testate este calculată pentru a se ajunge la o valoare inclusă în acest top, pentru a se evita excepțiile sau diversele artificii de hardware și software. (Îl poti achiziționa de AICI)

Red Magic 6 Pro s-a cățărat pe locul al doilea în această lună datorită combinației foarte eficiente și sprintene dintre CPU și GPU. Un sistem de răcire performant a jucat de asemenea un rol important.

OnePlus 9 Pro, un telefon pe care îl găsești cu ușurință și pe piața din România, a închis podiumul. Oppo Find X3 Pro este pe locul 4. (Îl poti achiziționa de AICI)

Vivo X60 Pro este pe 5, iar IQOO 7 este, în mod ironic, pe 6.

Cei de la ASUS se pare că au făcut o treabă foarte bună cu ROG Phone 5 și, de aceea, ocupă locul opt. (Îl poti achiziționa de AICI)

Realme GT este pe 9, iar Xiaomi Mi 11 Ultra încheie cea mai recentă ediție de top 10 cele mai bune telefoane din 2021 de până acum.

top 10 cele mai scumpe telefoane

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele