13 mai 2020 | 07:46

Top 10 telefoane în 2020: cele mai rapide modele ale momentului

ACTUALITATE
Top 10 telefoane în 2020: cele mai rapide modele ale momentului

În cazul în care îți alegi viitorul telefon în funcție de performanța brută, acest top 10 smartphone al momentului te va ajuta să iei o decizie informată.

Cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei din a publica în fiecare lună un clasament cu cele mai rapide telefoane ale momentului. Respectivul top 10 smartphone este realizat pornind de la rezultatele obținute de diverse dispozitive în benchmarkul companiei. Practic, se testează performanța brută, dincolo de calitatea sistemului de captură sau a ecranului.

La ora actuală, cel mai rapid smartphone din lume vine, în mod surprinzător, de la Xiaomi. Mi 10 Pro se află pe primul loc, urmat îndeaproape de OnePlus 10 Pro. Versiunea standard de Xiaomi Mi 10 închide top 3 în această lună. Este important de reținut că toate cele trei aparate utilizează un SoC Snapdragon 865, procesorul care depășește detașat performanța Exynos 990 utilizat de Samsung în Galaxy S20 Ultra 5G și S20+ 5G. Acestea din urmă ocupă pozițiile patru și cinc în top.

cele mai rapide telefoane de top

Topul atrage atenția asupra progresului rapid în piața de telefoane mobile. Huawei cu al său Kirin 990 nu mai are niciun terminal în top 10 smartphone 2020, la doar șase luni de la lansare ultimelor terminale de top din portofoliu. Pe de altă parte, este un plus pentru Samsung faptul că a strecurat patru versiuni de Galaxy S20 în top 10.

Dacă nu vrei un Xiaomi, OnePlus sau Samsung, în același clasament s-a strecurat și ASUS ROG Phone 2. Topul este încheiat de OnePlus 7T și OnePlus 7.

Partea de mainstream este dominată de Xiaomi și Realme, dar și-a făcut loc și un Huawei pe prima poziție a clasamentului. Huawei Nova 7i cu Kirin 810 deschide topul de mai jos. Redmi Note 8 Pro se află pe locul al doilea, în timp ce Realme 5 cu un SoC Helio G90T închide podiumul. Având în vedere anunțurile de mobile noi din ultimele săptămâni, va fi interesant de văzut cum este influențat clasamentul.

cele mai rapide telefoane mainstream

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele