„The Pale Blue Eye”, thriller-ul în care „agentul Scully” și „American Psycho” fac cunoștință cu Edgar Allan Poe

„The Pale Blue Eye”, thriller-ul în care „agentul Scully” și „American Psycho” fac cunoștință cu Edgar Allan Poe

Aflat, în acest moment, în producție, „The Pale Blue Eye” promite să devină unul dintre acele thrilere gothice de referință, lansate pe Netflix.

„The Pale Blue Eye” va fi o adaptare a cărții scrise de Louis Bayard, în 2006, filmul fiind regizat de Scott Cooper. De altfel, conform a ceea ce știm, Cooper se gândește de peste 10 ani la posibilitatea realizării unui film care să urmărească povestea scrisă de Bayard.

Atât cartea, cât și filmul spun povestea unui detectiv și a unui „învățăcel” pe nume Edgar Allan Poe. Cei doi fac demersuri pentru a rezolva o serie de cazuri de crimă, întâmplate la Academia Militară din Statele Unite ale Americii, din West Point, în 1830.

În viața reală, Edgar Allan Poe a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuți autori de literatură gothică, servind drept inspirație multor scriitori atât din trecut, cât și din prezent. Majoritatea operelor sale au fost transformate în filme pentru micile și marile ecrane, fotografiile care îl înfățișează pe scriitor devenind adevărate obiecte decorative în casele fanilor acestei nișe literare. Cu alte cuvinte, Edgar Allan Poe s-a trasformat dintr-un scriitor, într-un element cult, într-o emblemă.

Deloc de neglijat, Poe a scris, de-a lungul timpului, o sumedenie de povești politiste, moartea sa, în 1849, fiind, de asemenea, învăluită în mister și supusă multor teorii ale conspirației.

Gillian Anderson se alătură distribuției „The Pale Blue Eye”

Conform anunțului de „ultimă oră”, Gillian Anderson, cunoscută publicului larg pentru rolul din „Dosarele X”, se va alătura distribuției „The Pale Blue Eye”. Au mai fost confirmați Lucy Boynton, Timothy Spall, Fred Hechinger, Robert Duvall, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Hadley Robinson, Joey Brooks, Brennan Cook, Gideon Glick, Matt Helm, Steven Maier și Charlie Tahan.

Christian Bale (cunoscut, printre amulte altele„American Psycho” sau „Dark Knight”) va interpreta rolul detectivului. Rolul lui Edgar Allan Poe (învățăcelul detectivului) îi va reveni lui Harry Melling, pe care cinefilii și-l amintesc din „Harry Potter”.

Citește și: