Testele rapide ar putea fi soluția pentru petreceri numeroase: modelul din Germania

Testele rapide ar putea fi soluția pentru petreceri numeroase: modelul din Germania

Timp de câteva deceni, Berlin a fost epicentrul vieții de noapte din Europa. Din cauza pandemiei însă, cluburile și-au restrâns activitatea, iar acum caută soluții.

Conform datelor obținute de DPA, citate de Agerpres, proprietarii de cluburi din Berlin se pregătesc să înceapă testarea mai multor mecanisme pentru a-și relua activitatea. În contextul în care nu pare să se încheie prea curând pandemia, chiar și dacă implementarea unor măsuri de testare implică niște investiții semnificative, nemții sunt deschiși la opțiuni. 

Berlin Club Commission, care reprezintă cele 300 de cluburi din capitala Germaniei, a prezentat miercuri un plan în şase puncte conţinând strategii precum testarea rapidă pentru depistarea coronavirusului sau colectarea de date referitoare la numărul vizitatorilor cu ajutorul unor aplicaţii dedicate.

În același timp, Club Commission vrea să realizeze un ghid destinat cluburilor în care să fie detaliate cât se poate de clar regulile de igienă. În plus, vrea să participe la proiecte de cercetare în scopul identificării sistematice a nevoilor din industrie și a situației economice din domeniu.

Posibilele scenarii pentru redeschidere vor fi testate cu prilejul unui prim eveniment pilot. Este vorba de un concert de mici dimensiuni va fi desfăşurat la Saeaelchen, din Berlin, pe 27 martie, se mai arată în același comunicat al Club Commission.

Datorită importanței evenimentului și a concluziilor care se pot trage din acea organizare, în organizarea lui s-au implicat și Filarmonica din Berlin, teatrul Berliner Ensemble și Opera Germană. ”Este un pas mic, dar important, care ar oferi o viziune pentru întreaga industrie după un an de la închidere”, a spus Pamela Schobess, directoarea comisiei.

Deși este clară intenția revenirii în activitate a acestor locații de divertisment, datorită ajutoarelor guvernamentale şi a donaţiilor, niciunul dintre cele 300 de cluburi nu au fost nevoit să se închidă definitiv până acum, a precizat Club Commission. Realizarea este cu atât mai impresionantă cu cât nu au fost organizate în mod legal nicio petrecere sau concert de la debutul pandemiei, cu excepţia unor petreceri pe perioada verii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: