Țara care îi deportează pe cei care dau petreceri pe timpul pandemiei

Țara care îi deportează pe cei care dau petreceri pe timpul pandemiei

O țară a decis să ia măsuri aspre împotriva celor care nu respectă regula distanțării sociale și dau petreceri pe timpul pandemiei.

Distanțarea socială e principala regulă care trebuie respectată în pandemie. E îndemnul pe care-l face orice țară în care noul tip de virus și-a făcut apariția și aproape nimeni nu se mai poate lăuda cu zero cazuri de infectare. Doar că nu toată lumea ascultă aceste sfaturi.

Așa că e nevoie și de intervenția statului și de măsuri dure.

Unele guverne s-au dus mai departe de amenzi, sancțiuni sau amenințări cu privarea de libertate. Au decis să pună piciorul în prag și să treacă la deportarea celor care nu respectă aceste reguli. Fix asta face acum Australia, după ce a observat că regulile sunt încălcate constant. Vizați sunt, deocamdată, turiștii și totul a plecat de la o situația particulară petrecută pe o plajă, de Crăciun.

Australia, țara care îi va deporta pe cei care dau petreceri pe timpul pandemiei

Ideea a apărut după ce o plajă din Sidney, în perioada Crăciunului, nu s-a mai ținut cont de nicio regulă. Turiștii și nu numai s-au alăturat unei petreceri la care au participat sute de persoane. S-a creat aglomerație, evident, și nimeni nu a mai ținut cont de nimic.

Toți turiștii care s-au alăturat acestei petreceri și au sfidat regulile impuse pe perioada pandemiei vor fi deportați, a anunțat ministrul imigrației australian Alex Hawke, citat de DPA.

Sute de tineri care s-au înghesuit pe plaja Bronte Beach în ciuda limitărilor impuse de măsurile de sănătate și îi vor penaliza pe cei considerați responsabili, a spus Hawke la postul de radio 2GB, scrie Agerpres. Autoritățile s-au declarat „șocate” de mulțimea de pe plaja din estul orașului Sydney care a încălcat regulile de distanțare socială, dintre care cele mai multe persoane ar fi fost excursioniști străini și posesori de vize de lucru din Marea Britanie și Irlanda.

Nu a mers cu vorba bună, așa că se trece la măsuri dure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: