Tesla se transformă în furnizor de energie electrică: unde găsești curent de la Elon Musk

Tesla se transformă în furnizor de energie electrică: unde găsești curent de la Elon Musk

Cei mai mulți dintre noi asociază Tesla cu producătorul de mașini electrice, dar Elon Musk activează și în alte câteva domenii cu același brand. Nu te-ai fi așteptat însă să încerce să devină furnizor de energie electrică.

În urmă cu aproximativ jumătate de an, Tesla a început să investească o sumă semnificativă într-un centru de depozitare a energiei electrice cu o capacitate de aproximativ 100MW. Proiectul era localizat la aproximativ 65 de kilometri sud de Houston, Texas. Nu era însă foarte clară motivația din spatele acelui efort tehnologic. Acum, lucrurile s-au lămurit.

Tesla, furnizor de energie electrică

Tesla a înaintat la mijlocul lunii august o cerere pentru a deveni furnizor de energie electrică în Texas, SUA. Cererea a fost trimisă către Public Utility Commission din regiune și are ca scop obținerea dreptului de a vinde energie electrică cetățenilor din statul Texas. Anunțul a fost publicat inițial de către Texas Monthly și vizează Tesla Energy Ventures, un subsidiar al Tesla deținut în proporție de 100% de către producătorul american de autoturisme electrice.

În cazul în care va primi aprobarea, compania ar trebui să poată începe să vândă energie electrică începând cu luna noiembrie a acestui an. Deși proiectul pare unul destul de ambițios și în afara domeniului de activitate al gigantului condus de Elon Musk, realitatea nu este chiar așa. Tesla a mai făcut instalații de stocare a energiei obținute din surse de energie regenerabilă în mai multe părți ale lumii în trecut, inclusiv în California și sudul Australiei.

Până acum, însă, a evitat să vândă respectivul volum de energie electrică direct către consumatorii finali. În schimb, a preferat să lucreze cu furnizori tradiționali de energie electrică, pentru a facilita acestora nevoie de stocare a curentului. Revenind însă la Texas, decizia de a face actuala investiție a fost provocată de înghețarea rețelei electrice tradiționale din iarna trecută, ce a lăsat majoritatea cetățenilor fără curent pentru o perioadă îndelungată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: