Planurile Tesla propulsează întreaga omenire într-un viitor SF

Planurile Tesla propulsează întreaga omenire într-un viitor SF

Îți amintești de filmele SF văzute în copilărie? Acelea care întruchipau roboți umanoizi ce conviețuiesc pe Pământ alături de oameni? Ei bine, exact asta vrea să realizeze și gigantul constructor auto Tesla.

Tesla va construi un robot umanoid numit Tesla Bot, a anunțat, la finele acestei săptămâni, CEO-ul companiei, miliardarul Elon Musk.

„Probabil că vom avea un prototip anul viitor”, a spus Musk. Declarația a fost una spectaculoasă. Musk a angajat un actor care s-a deghizat exact ca un robot umanoid. Miliardarul a glumit și a spus că acesta nu este un robot umanoid, dar Tesla va reuși să construiască unul.

Elon Musk se poate înșela?

Robotul umanoid nu este singurul plan al lui Elon Musk ce pare desprins din filmele SF. De-a lungul timpului, miliardarul a mai făcut astfel de anunțuri impresionante, dar care nu s-au materializat la momentul promis.

De exemplu, în cadrul evenimentului „Ziua Autonomiei”, din aprilie 2019, Musk a spus că Tesla va avea 1 milion de „ robotaxi-uri” autonome pe străzi, în 2020. Aceste robotaxi nu se văd nicăieri.

De asemenea, în octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment în Los Angeles, pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof. Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

robot-umanoid-tesla

Dacă un robot umanoid funcționează și poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, are șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă.

Desigur, acest beneficiu ar aduce și o serie de dezavantaje și dezechilibre pe piața muncii. Oamenii, care vor fi înlocuiți la joburile lor de roboți umanoizi, vor rămâne fără locuri de muncă, iar atunci va fi nevoie de o politică guvernamentală capabilă să regândească soluții pentru ca aceste persoane să își poată câștiga în continuare existența.

Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk.

Robotul celor de la Tesla are numele de cod „Optimus”, se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de auto-conducere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: