Tesla versus BMW, Audi și Mercedes: cine face legea în Europa, pe zona premium

Tesla versus BMW, Audi și Mercedes: cine face legea în Europa, pe zona premium

Se pare că Tesla detronează mari nume din industria auto. Compania auto a lui Musk a reușit anul acesta să atingă performanțe record de vânzări.

Astfel, Model 3, cel mai vândut automobil al americanilor de la Tesla, a depășit toți concurenții din clasa medie premium, din Europa, indiferent de motorizare, conform Profit.ro. Tesla Model 3 a urcat pe podium în luna iunie, la capitolul vânzări, în Europa, după cum arată datele Jato Dynamics, fiind depășită doar de VW Golf.

Vânzările record din luna a șasea au ajutat acest model să devină lider al unui segment extrem de profitabil, cel al sedanurilor premium medii. Liderul de până acum al acestui segment, BMW Seria 3, a fost depășit la mică distanță de Model 3, care și-a dublat practic volumele de vânzări cu ajutorul programelor de tip Rabla care se derulează în cele mai mari țări din vest.

După jumătate de an, Tesla Model 3 a ajuns la un volum de 66.010 de unități vândute în Europa, cu 108% mai multe decât anul trecut, în timp ce BMW Seria 3 a înregistrat 65.752 de unități vândute, după o creștere de aproape 30 de procente. Pe locul al treilea, la mare distanță, se află Audi A4, cu numai 34.096 de unități, în scădere cu cinci procente față de anul trecut. Mercedes-Benz se află doar pe locul patru, cu 25.088 de unități vândute și o scădere de 18 procente. Este urmat de Volvo V60, Audi A5, Polestar 2, Alfa Romeo Giulia, Volvo S60 și Jaguar XE.

Tesla Model 3 2021 ar putea fi cea mai bună mașină electrică, ca preț/performanță

Varianta de top Long Range Dual Motor a lui Tesla Model 3 promite să stea departe de priză pentru 568 de kilometri sau aproximativ 50 de kilometri în plus față de vechiul model. Dacă vrei să vezi și tu despre ce este vorba și ce opțiuni îți pune la dispoziție Tesla, poți accesa configuratorul oficial de pe site-ul producătorului american.

Ca referință, un Tesla Model 3 2021 Long Range costă 46.990 de dolari, iar la această valoare îți oferă o autonomie specificată de 545 de mile sau 568 de kilometri. Versiunea Standard Range Plus rezistă 423 de kilometri departe de priză, în creștere de la 400 de kilometri. Varianta medie dintre cele două menționate mai sus, intitulată Performance, merge 507 kilometri în urma unei încărcări complete a bateriei, cu 26 de kilometri mai mult.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: