Tesla dă înapoi: ce funcție urmează să retragă de pe mașini

Tesla dă înapoi: ce funcție urmează să retragă de pe mașini

Mișcarea vine în timp ce autoritățiile încep o investigație.

Tesla răspunde rapid la investigația autorităților americane privind jucatul pe consola principală în timp ce mașina se află în mișcare. Tesla urmează să ofere o actualizare care dezactivează posibilitatea de a accesa jocurile pentru toți pasagerii, în timp ce mașina se află în mișcare. O purtătoare de cuvânt a autorității de reglementare a declarat că Tesla a promis schimbarea după ce a discutat problema cu oficialii. Nu s-a specificat când ar urma ca această actualizare să ajungă la consumatori, dar ceea ce pot să spun cu siguranță este că sigur va trebui să parchezi pentru viitoarele sesiuni de joc.

Reprezentantul a subliniat că ancheta va continua în ciuda actualizării. NHTSA a reiterat că Legea privind siguranța vehiculelor interzice companiilor să vândă mașini care prezintă riscuri semnificative pentru siguranță, inclusiv din cauza distragerii atenției de la șofat. Investigația acoperă aproximativ 580.000 de vehicule electrice Tesla între anii model 2017 și 2022.

O problemă pentru șoferi

Schimbarea caracteristicilor nu este surprinzătoare, totuși. Inacțiunea ar putea agrava consecințele dacă NHTSA constată că Tesla a fost neglijentă. Mai este și chestiunea presiunii competitive. Mercedes-Benz a remediat recent o eroare care permitea redarea conținutului video în timp ce vehiculul se afla în mers, deci, nu ar arăta bine dacă Tesla ar refuza să urmeze exemplul.

Multe vehicule Tesla permit șoferilor să joace o selecție de jocuri pe sistemul de infotainment în timp ce mașina este în mișcare. Compania a lansat o actualizare care le permite șoferilor să joace Solitaire, jocul de luptă cu reacție Sky Force Reloaded și titlul de strategie The Battle of Polytopia: Moonrise, în timp ce se aflau pe drum.

Deși jucătorii trebuie să admită că sunt pasageri, șoferul poate apăsa butonul respectiv și poate juca jocul. Chiar dacă un pasager joacă ceva, este posibil ca șoferului să-i fie distrasă atenția de ecran.

Citește și: