Schimbare importantă pentru Tesla Cybertruck: ce spune Elon Musk despre viitoarea mașină

Schimbare importantă pentru Tesla Cybertruck: ce spune Elon Musk despre viitoarea mașină

Așteaptă-te la „un control independent al cuplului cu răspuns ultra rapid al fiecărei roți”, a declarat Elon Musk.

Anterior, o variantă cu trei motoare urma să fie modelul de top, dar acum cel mai performant Cybertruck va avea un motor pentru fiecare roată.

Practic planurile de producție se schimbă din nou. De altfel, Elon Musk a declarat pe Twitter că primele modele de Cybertruck care vor fi împinse către producție vor fi o „variantă cu patru motoare” cu „control independent și ultra rapid al cuplului fiecărei roți”.

În primul rând, asta dă la o parte producția variantei cu trei motoare, care trebuia să fie prima. În al doilea rând, această variantă cu patru motoare este ceva cu totul nou.

Design nou

S-ar putea ca varianta cu trei motoare să fie abandonată în favoarea acestui nou camion cu patru motoare, dar și mai important nu se știe ce se va întâmpla cu pickup-urile electrice cu două și un singur motor. Musk a spus pe Twitter că cei cu rezervări pentru un camion care nu reprezintă această variantă vor putea face upgrade la acesta. Din păcate, nu au fost furnizat alte specificații privind bateria, puterea sau motoarele, dar a fost reiterat că Cybertruck va fi un „vagon nebun al tehnologiei”.

Cu toate acestea, CEO-ul a dezvăluit planuri pentru sistemele de direcție pe roțile din față și din spate pe cel puțin unul dintre modelele de camioane electrice. Acest lucru va permite Cybertruck-ului să „conduce în diagonală ca un crab”. GMC Hummer EV se mândrește, de asemenea, cu această caracteristică și are chiar și numele „CrabWalk”, care îi conferă uriașei camionete electrice capacitatea de a conduce, așa cum a spus Musk, în diagonală.

Cybertruck trebuia să înceapă producția până la sfârșitul acestui an la noua fabrică a producătorului auto din Austin, Texas, dar Tesla a amânat producția până în 2022 pentru primele vehicule. Până atunci, fabrica din Texas ar trebui să fie operațională și să producă SUV-uri Model Y înainte ca Cybertruck-ul să înceapă să ruleze pe linie.

Citește și: