15 dec. 2021 | 07:25

Siguranța mașinilor Tesla, sub semnul întrebării: de ce au fost scoase de pe taxi, ce s-a întâmplat

ACTUALITATE
Siguranța mașinilor Tesla, sub semnul întrebării: de ce au fost scoase de pe taxi, ce s-a întâmplat

Tesla nu trece printr-o perioadă foarte bună. După ce săptămâna trecută au scăzut acțiunile producătorului de autoturisme, acum, un Model 3 se află în centrul unui accident de circulație cu peste 20 de victime.

În weekend, pe străzile din Paris a avut loc un accident de circulație foarte grav. La centrul dezastrului s-a aflat un autoturism Tesla Model 3 ce funcționa pe taxi. Șoferul pretinde că a pierdut controlul autoturismului care a creat haos în capitala franceză. La scurt timp după respectivul set de circumstanțe, compania de taximetrie a decis suspendarea folosirii tuturor mașinilor companiei lui Elon Musk.

Tesla Model 3, responsabilă de un dezastru la Paris

Evenimentul dramatic s-a petrecut sâmbătă seara. La momentul respectiv, un taxi Tesla scăpat de sub control și a lovit doi pietoni, apoi, un container de colectare a sticlei care a fost proiectat în aer a explodat la revenirea la sol. Taxiul a intrat pe urmă într-un semafor, care a fost şi el proiectat în aer, cursa taximetrului electric încheindu-se într-o camionetă care circula în mijlocul unei intersecţii, a relatat poliţia, potrivit căreia, în urma accidentului, au rezultat şapte „urgenţe absolute” şi trei „relative”.

Partea bună pentru Tesla este că numărul autoturismelor care au fost retrase de pe taxi nu este foarte mare și afectează doar 37 de șoferi. În condițiile în care unii dintre s-ar putea să împartă o mașină, este vorba de doar câteva zeci de mașini.

Oficialii Tesla au emis imediat după eveniment un comunicat de presă în care au anunțat că nu a fost vorba de vreo defecțiune tehnică a vehicului implicat. Un purtător de cuvânt al gigantului american fondat de Elon Musk a declarat pentru France Presse că acesta rămâne „la dispoziţia autorităţilor” pentru a le transmite datele la care poate avea acces de la distanţă privind vehiculul implicat, fără a da alte detalii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele