Telefonul tău, rezistent la apă: aplicația care îți poate confirma sau infirma asta

Telefonul tău, rezistent la apă: aplicația care îți poate confirma sau infirma asta

Astăzi, am aflat că poți testa dacă telefonul tău este rezistent la apă, fără a-l arunca într-o piscină. Lucrul de care vei avea nevoie constă într-o aplicație de testare a acestui lucru, cum ar fi cea care a făcut furori pe Reddit.

Aplicația de testare a rezistenței la apă numită în mod adecvat ( Water Resistance Tester) este disponibilă pentru dispozitivele Android din Magazinul Google Play. Testează sigiliile de rezistență la apă IP67 și IP68 ale smartphone-ului tău prin intermediul barometrului încorporat în telefon. Doi utilizatori Reddit din comunitatea Samsung, de unde a apărut postarea, au confirmat și apoi au șters o notă în care se spune că metodologia este similară cu modul în care OEM-urile testează sigiliul pe dispozitivele lor.

Pentru a începe testul, așează telefonul pe o suprafață solidă și plană. Apoi, așează degetele mari pe ecran acolo unde este indicat. Odată ce aplici un pic de presiune, testul va începe. Aplicația va afișa o bifă verde dacă totul pare la fel de sigilat ca în ziua în care ai scos telefonul din cutie.

Dacă nu, vei avea probleme la începerea testului și vei primi un semn de exclamare roșu gigant pentru a te informa că telefonul tău nu este rezistent la apă. Android Police remarcă, de asemenea, că, dacă efectuezi testul cu o tavă SIM scoasă, testul va eșua, deoarece există o gaură gigantică în care teoretic ar putea pătrunde apa.

Barometrul din telefonul tău ajută aplicația să determine dacă este rezistent la apă

Barometrul din interiorul unui smartphone măsoară presiunea relativă a aerului în jurul dispozitivului. Pe vremea când smartphone-urile tocmai se îmbogățeau cu funcții premium, ideea unui barometru într-un dispozitiv atât de mic părea un ideal, de departe. Barometrele sunt de obicei pe bază de apă sau utilizează o soluție de aliaj de cupru care se extinde și se contractă pe baza presiunii atmosferice.

În schimb, un barometru digital este folosit pentru a face această testare. Este un senzor de presiune simplu, adesea găsit în cipul GPS dedicat. Măsoară presiunea în Pascali, ceea ce reprezintă „hPa” cu privire la rezultatele testului de rezistență la apă. Barometrele telefonice sunt atât de puternice încât ai putea chiar să-ți creezi propria scală dacă vrei.

Aplicația a fost testată cu un OnePlus 9, care este evaluat IP68 pentru rezistența la apă, după care și cu OnePlus N200 5G, care nu este. În ambele cazuri, aplicația a arătat cu exactitate că OnePlus poate face față apei și bugetul OnePlus nu.

Pe măsură ce utilizezi telefonul tot mai mult, garniturile de presiune a apei pot deveni mai slabe în timp. O aplicație de acest gen te poate ajuta să evaluezi un telefon second-hand, de exemplu, pentru a te asigura că sigiliile nu au fost compromise din cauza uzurii normale.

Testerul de rezistență la apă nu este prima aplicație de testare care a apărut în Magazin Play, dar există o mulțime de recenzii pozitive care o susțin, fără a menționa feedback-ul comunității. Dezvoltatorul din spatele aplicației de testare a rezistenței la apă, Ray W, nu oferă garanții cu privire la eficacitatea aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: