Kindle Oasis este primul ebook reader rezistent la apă al Amazon

Kindle Oasis este primul ebook reader rezistent la apă al Amazon

În mod surprinzător, au trecut deja zece ani de la primul Kindle, dar este prima oară când cei de la Amazon au lansat un model rezistent la apă.

Pasionații de lectură în format digital au îmbrățișat de-a lungul anilor dispozitivele Kindle ca fiind cele mai bune din piață. În conformitate cu cerințele publicului, cei de la Amazon au lansat iterații noi ale gadgeturilor la fiecare câțiva ani. A fost însă nevoie de un deceniu de actualizări pentru ca americanii să vină la înaintare cu o versiune rezistentă la apă. Timp de 60 de minute, poate sta fără probleme la o adâncime de doi metri.

Intitulată Kindle Oasis, jucăria din imaginea de mai sus are un design destul de simplist, dar pare totuși să includă un panou semnificativ mai bun decât iterațiile anterioare ale produsului. Gadgetul are o diagonală de 7 inci, cu un inci mai mult decât modelul de top lansat în urmă cu aproximativ un an. Amatorii de carcase metalice vor aprecia includerea unui spate de aluminiu în Kindle Oasis pentru o experiență premium.

Ca un minus față de vechea generație a produsului, la Kindle Oasis nu poți atașa o baterie magnetică suplimentară, ci trebuie să te bazezi pe bateria integrată. Ca referințe de design, are o margine un pic mai lată a ecranului pentru a facilita utilizarea cu o singură mână, la fel ca o o revistă. Rezoluția panoului de tip eInk este de 300ppi. Prin intermediul câtorva LED-uri suplimentare, imaginea afișată ar trebui să nu sufere de deformări luminoase. Senzori de lumină ambientală vor ajusta în timp real cantitatea de lumină împinsă prin panou când te plimbi dintr-o cameră în alta.

Noul Kinde Oasis va fi livrat către utilizatorii de servicii Amazon începând cu finele acestei luni. Prețul de start pentru el este de 249 de dolari pentru varianta cu 8GB de spațiu de stocare. Cărțile pot fi fi descărcate atât prin Wi-Fi, cât și prin 4G LTE.

Citește și: