09 apr. 2021 | 10:30

VIDEO Primul Casio G-Shock deștept este ceasul pe care l-ai așteptat și nu ai făcut-o degeaba

ACTUALITATE
VIDEO Primul Casio G-Shock deștept este ceasul pe care l-ai așteptat și nu ai făcut-o degeaba

La prima vedere, ai crede că piața de ceasuri inteligente a devenit cam saturată, pe sistemul, cine își dorea are deja unul, iar ceilalți sunt greu de impresionat. Noul Casio G-Shock s-ar putea totuși să impresioneze pe toată lumea.

Conform speculațiilor din ultimul an, Apple s-ar putea să lanseze în curând un Apple Watch rezistent la trânte, cu un design radical schimbat comparativ cu modelele din ultimii 6 ani. Până atunci, însă, unul dintre cele mai atrăgătoare ceasuri inteligente este noul G-Shock de la Casio și primul smartwatch al companiei cu Android Wear.

Cu numele de cod Casio G-Shock GSW-H1000, modelul face parte din gama G-Squad Pro rezistentă la trânte. Dotat cu o serie de senzori inteligenți și funcții pentru sportivi, modelul va face istorie și din prisma faptului că este primul G-Shock dotat cu un ecran color.

După cum te-ai aștepta de la un membru al acestei familii de dispozitive, GSW-H1000 are un aspect impozant, îți sare în ochi atunci când îl vei vedea la încheietura unui prieten. Anduranța este amplificată de spatele din titan și, în final, obții o rezistență la șocuri și la apă de până la 200 de metri adâncime.

casio g-shock smart

Sistemul de operare preinstalat este cea mai nouă versiune de Android Wear OS de la Google. Ecranul este în două straturi, un ecran LCD pornit permanent care afișează data, ora, ziua și pași, iar în spatele său este un al doilea LCD color pentru hărți, notificări, date colectate de la senzori și alte câteva tipuri de informații utile.

În ceea ce privește senzori integrați în noul gadget, acesta are GPS, un senzor cardiac optic, un compas, senzor de altitudine, barometru și altele. Este capabil să contorizeze efortul făcut în cadrul a 24 de tipuri de exerciții în interior și 15 tipuri de activități în afara căminului.

Singurul minus este autonomia de 1,5 zile cu ecranul color și toate funcțiile active. Dacă optezi pentru utilizarea afișajului simplu sare până la o lună departe de priză. Prețul de achiziție este de 590 de euro și va fi disponibil în culorile roșu, negru și albastru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele