Steam, victima hakerilor: cu ce s-a confruntat platforma de jocuri

Steam, victima hakerilor: cu ce s-a confruntat platforma de jocuri

Zilele trecute, utilizatorii Steam au început să raporteze că serviciul a fost oprit și că au apărut imagini ciudate la pornirea aplicației.

Valve încă nu a comentat public această problemă, dar nici nu este o problemă total unică pentru platformă. Serviciile și aplicațiile live se defectează în mod regulat, dar unele dintre erorile care apar cu această nouă întrerupere a Steam sunt deosebit de ciudate.

Anul trecut, Steam a picat de mai multe ori, uneori fără explicații. Pentru un serviciu atât de masiv, este posibil să apară dificultăți tehnice și există, de asemenea, momente în care intră în mentenanță, deși de obicei este dat un avertisment.

Cea mai recentă întrerupere a Steam vine din nou fără explicații. Unii utilizatori au putut să joace fără întrerupere, dar contul Twitter Steam Status și alți utilizatori au remarcat că nu își pot accesa lista de prieteni, magazinul și alte funcții online. Utilizatorul de Twitter Megadetta a raportat și imagini ciudate care apar la repornirea aplicației. Acum, Steam pare să fie din nou online, dar Valve nu a explicat de ce serviciul a fost oprit timp de aproape o oră pentru unii utilizatori.

O problemă comună

La începutul acestui an, a fost raportat că Xbox Live pică mai mult decât PSN, așa că este destul de obișnuit ca serviciile de jocuri să aibă întreruperi. Având în vedere cât de importante sunt aceste platforme și câți bani generează, aceste întreruperi sunt de obicei remediate destul de rapid.

Cu toate acestea, companiile respective abordează de obicei problema pe site-ul lor web sau pe platformele de social media, dar Valve încă nu a făcut acest lucru. Acest lucru ar fi probabil ușor de eliminat dacă utilizatorii nu au primit imagini aleatorii afișate pe computerul lor la pornirea aplicației.

Totuși, incidentul acesta va rămâne probabil un mister. Steam pică din când în când și probabil că va continua să se întâmple acest lucru, având în vedere că este una dintre cele mai populare aplicații pentru jocurile pe computer.

Citește și:
Etichete: