Steam pe urmele „vânătorilor” de oferte: care este regula acum

Steam pe urmele „vânătorilor” de oferte: care este regula acum

Steam ia măsuri și pornește în urmărirea ”vânătorilor” de oferte. Valve îi vizează pe utilizatorii care fac cumpărături în alte țări pentru a obține cele mai bune oferte ale jocurilor.

Una dintre cele mai mari platforme de gaming, a pornit în urmărirea ”călătorilor virtuali” care fac cumpărături în alte țări, în scopul de a obține cele mai bune prețuri de joc. Acești ”turiști” au o viață mult mai dificilă acum, din cauza deciziei Valve. Baza de date Steam a menționat că Valve te limitează acum la schimbarea țării contului tău de Steam, o dată la trei luni.

Cu alte cuvinte, nu vei mai putea răsfoi înainte și înapoi pentru a obține cele mai bune oferte de pe piața gaming-ului. Această mișcare vine la aproape un an după o schimbare conexă, care a impus jucătorilor să facă o achiziție într-o anumită țară, atunci când trec prin aceasta.

Abordarea Steam face dificilă utilizarea VPN-urilor

Această abordare a făcut mai dificilă utilizarea VPN-urilor pentru cumpărarea de jocuri în alte țări, dar nu a oprit oamenii care erau dispuși să schimbe conturile pentru tranzacții. Acele persoane vor trebui acum să își reducă achizițiile sau să accepte ideea potrivit căreia nu vor primi întotdeauna cele mai mici prețuri.

Decizia Valve creează deja complicații. În timp ce intervalul de trei luni va fi probabil suficient pentru majoritatea oamenilor, pentru cei care călătoresc destul de frecvent, acest lucru le-ar putea da mari bătăi de cap din cauza impunerii acestei perioade.

De asemenea, nu este clar cum va răspunde Uniunea Europeană la această mișcare. Autoritățile de reglementare au amendat recent Valve cu 7,8 milioane de Europ, aproximativ 9,4 milioane de dolari pentru restricționarea accesului la jocuri între țările UE. Sunt mari șanse ca oficialii să nu fie deloc entuziasmați de limitarea mobilității contului, chiar dacă acest lucru se face doar pentru perioade scurte de timp.

Citește și: