Spotify va suna mai bine ca niciodată: detaliul care va strivi concurența de la Apple Music

Spotify va suna mai bine ca niciodată: detaliul care va strivi concurența de la Apple Music

În cazul în care ești abonat la Spotify sau decizi să te înscrii în viitorul apropiat, piesele tale preferate vor suna semnificativ mai bine, datorită unui upgrade important de calitate a fluxurilor audio.

După numeroase speculații pe marginea acestui subiect în ultimii ani, Spotify a decis să anunțe în sfârșit că va îmbrățișa ideea de ”lossless audio”, un format audio necomprimat cel puțin la fel de calitativ precum un CD Audio.

Conform comunicatului pe marginea subiectului, cei de la Spotify insistă pe faptul că noul mod de redare HiFi va fi disponibil pe dispozitivele existente, inclusiv pe boxele Spotify Connect. Nu este nevoie de niciun upgrade pe partea de hardware din partea ta. Din câte se pare, nici nu vei plăti vreun leu în plus pentru acest beneficiu.

Dacă ești curios de detalii tehnice, la ora actuală, Spotify folosește formatul audio Ogg Vorbis pentru conținutul pe care ți-l servește prin aplicațiile dedicate de mobil și desktop, respectiv AAC dacă optezi să-ți asculți muzica prin intermediul browserului preferat. Compania nu a detaliat încă dacă tranziția la HiFi se va reflecta în adoptarea unui nou format audio.

Primele teste realizate de Spotify pe marginea acestui subiect au început în 2017, cu mult în fața concurenței. Din păcate, la ora actuală, popularul serviciu de streaming se va lupta cu Tidal, Amazon, Quobuz sau Deezer, care oferă deja streaming audio necomprimat, fără vreun compromis față de experiența oferită de un CD Audio, de exemplu.

Este totuși important de reținut că Tidal, de exemplu, oferă o calitate a fluxului audio peste cea a unui CD tradițional – 16-bit/44.1kHz. Va fi interesant de văzut dacă Spotify, de asemenea, va merge un pic peste acele valori cu specificațiile tehnice.

În final, acest efort va fi făcut pentru a ataca Apple Music, serviciul de streaming din ce în ce mai popular, care nu cochetează la niciun nivel cu vreun upgrade pe partea de calitate audio.

Spotify HiFi va fi disponibil înainte de finale acestui an, dar doar în anumite teritorii de pe mapamond, urmând ca lista să crească odată cu trecerea timpului.