01 oct. 2021 | 11:00

Soluția împotriva urii, a trolilor și a manifestărilor de dispreț pe internet, disponibilă: nu e pe Facebook, YouTube sau Instagram

ACTUALITATE
Soluția împotriva urii, a trolilor și a manifestărilor de dispreț pe internet, disponibilă: nu e pe Facebook, YouTube sau Instagram

Nivelul de ură de pe internet atinge noi praguri în fiecare zi, iar rețelele de socializare reprezintă cea mai bună cale de a manifesta gânduri negre din spatele unei tastaturi. Indiferent dacă ești fan Facebook, YouTube sau Instagram, posibilitățile sunt nelimitate.

În teorie, Facebook sau YouTube ar fi avut toate motivele să prevină răspândirea de dispreț în spațiul online. Nu de alta, dar în orice moment ești la două clickuri distanță de o amenințare cu moartea sau o dorință de îmbolnăvire în chinuri formulată cu foarte multe cuvinte. Aproape că s-au desemantizat, la cât sunt de multe. În mod surprinzător, există însă o soluție la această problemă și a fost și implementată, nu este doar teoretică. În mod regretabil însă, nu vine de la niciuna dintre platformele menționate mai sus.

Cine a găsit soluția pentru ura de pe internet

Twitch, un serviciu de streaming pentru gameri a găsit un mecanism simplu și eficient pentru a reduce la minim manifestările de agresivitatea verbală și amenințare, chiar înainte să aibă loc. Peste noapte, a devenit semnificativ mai complicat să-ți faci un cont de troll pe Twitch.

De acum înainte, streamerii, creatorii de conținuț, vloggeri și gamerii care transmit fluxuri video pe Twitch vor putea opta ca cei care au dreptul să le comenteze să aibă conturi ”verificate”. Asta înseamnă că trebuie să confirme o adresă de email sau un număr de telefon. Cei care fac transmisiunea, de asemenea, pot defini filtre pe bază de vârstă, status sau durata de când îi urmăresc comentatorii. Nu în ultimul rând, orice restricții pot fi desființate pentru abonați sau VIP-uri.

În cazul conturilor de business, Twitch a decis să permită verificarea a până la cinci conturi cu un singur număr de telefon. Cei care decid să abuzeze însă de acest mecanism, trebuie să știe că toate cele cinci conturi vor fi suspendate în cazul unei greșeli.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele