Singura cameră care filmează 4K fără oprire timp de 13 ore: cât de specială este Sony FX3

Singura cameră care filmează 4K fără oprire timp de 13 ore: cât de specială este Sony FX3

Sony începe să-și adapteze multe dintre camerele sale foto de top pentru o nouă generație de videografi. Un argument în această direcție este Sony FX3, o cameră de top care face parte din seria Cinema Line.

Sony Cinema Line FX3, după cum îi spune numele, este o variantă un pic mai solidă de A7S III, integrată într-un body de Sony A7C. Camera este construită în jurul unui senzor Full Frame retroiluminat cu o rezoluție reală de 10,2 megapixeli când vine vorba de înregistrarea clipurilor video, cu 15 opriri de plajă dinamică.

Camera nu pare să fie ieftină la 3900 de dolari, dar vine la pachet cu câteva atuuri care-i justifică cu prisosință prețul. În primul rând, poate înregistra conținut video 4K fără întreruperi pentru o perioadă de 13 ore, datorită unui sistem performant de răcire care include un ventilator, nu doar radiatoare.

La capitolul particularități tehnice, Sony FX3 poate filma 4K cu 10 biți de culoare în formatul 4:2:2 sau poate genera conținut video în 16 biți necomprimat RAW, dacă utilizezi portul HDMI de pe laterală. Conținutul ultra HD este filmat cu până la 120 de cadre pe secundă, în timp ce amatorii de Full HD pot sări până la 240 de cadre pe secundă. În plus, poți aplica profilul de culoarea S-Cinetone dezvoltat de Sony pe ceea ce creezi.

Printre alte atuuri ale noii camere Sony Cinema Line FX3 se numără un sistem avansat de stabilizare in-body a imaginii ce poate fi combinat cu un algoritm software pentru imagini și mai line. Filmările tale pot ajunge pe unul dintre cele două carduri CFexpress pe care le poate găzdui camera.

Pe margini are numeroase locuri de șuruburi, în cazul în care vrei să-i atașezi o plajă mare de accesorii adiționale. În pachet este inclus și mânerul din imaginea de mai sus cu conexiuni XLR/TRS și o ieșire standard de 3,5mm pentru conținut audio. Noua cameră va fi disponibilă de la mijlocul lunii viitoare.

Citește și: