27 ian. 2021 | 07:49

Cea mai bună cameră de la Sony, lansată: full-frame, 50MP și filmare 8K

ACTUALITATE
Cea mai bună cameră de la Sony, lansată: full-frame, 50MP și filmare 8K

Fără să scape prea multe zvonuri pe marginea subiectului, Sony a dezvăluit ieri noua sa cameră de top, Sony A1. Gadgetul vine cu multe specificații de top, inclusiv cu un preț pe măsură.

În imaginile alăturate este ilustrată Sony A1, noua cameră a celor de la Sony dedicată în egală măsură fotografilor și videografilor. Aceasta include cele mai noi tehnologii ale japonezilor, începând cu un nou senzor full-frame Exmor RS CMOS de tip stivă cu 50 megapixeli și terminând cu o nouă tehnologie de procesare a imaginilor facilitată de procesorul Bionz XR. Nu în ultimul rând, filmează 8K la 30FPS, 4K la 120 FPS și imortalizează cadre de 50MP în rafală de câte 30 de cadre, cu autofocus și auto-expunere active.

sony A1_tilt_low-LargeÎn teorie, această creație pare să se adreseze aceluiași segment de piață vizat de Canon R5, dar cu un preț semnificativ mai ridicat. Pe de altă parte și performanța brută de care este capabil gadgetul Sony s-ar putea să fie mult mai mare. Ca referință, numai partea de rafală detaliată mai sus se reflectă într-un flux de date de 1500MB/s, conform celor de la Sony. Memoria tampon a camerei este atât de mare încât ar trebui să poți realiza 1500 de cadre RAW compressed până când să se umple.

Conform celor de la Sony, A1 ar trebui să integreze primul viewfinder electronic din lume de tip OLED cu 240Hz, o rezoluție în puncte de 9,44 milioane și un câmp vizual de 0,90X. Aceste detalii sunt similare cu cele pe care le găsești la Sony A7S III, dar rata de reîmprospătare este de două ori mai mare. A1 are un ISO standard între 100 și 32.000 sau extins între 50 și 102.400. Cu alte cuvinte, ar trebui să funcționeze spectaculos în condiții de lumină scăzută.
Sony A1_terminal-Large copy
Dacă un cadru de 50 de megapixeli nu este suficient, printr-un mecanism de pixel shift, camera poate combina 16 cadre într-o imagine de 199 de megapixeli. În ceea ce privește reproducerea cromatică, noua cameră are 15 opriri de plajă dinamică.

Dacă o cumperi pentru video și nu ești mulțumit de conținutul S-Log în 10 biți 4:2:2 comprimat în HEVC/H.265, camera te lasă să imortalizezi conținut video necomprimat în 16 biți, cu condiția să utilizezi un mediu de stocare extern. Dacă vrei să înțelegi mai multe dintre performanțele camerei de 737 de grame, poți arunca o privire pe clipul de mai jos.

Tot conținutul generat de cameră poate ajunge pe două carduri SD UHS II sau două carduri CFexpress. Conectica include un HDMI, port de microfon și căști, un USB 3.2 de 10GB, un port gigabit ethernet și o multi-interfață opțională în patină. Bateria standard ar trebui să fie suficientă pentru 530 de cadre. Noua cameră are un preț de achiziție de 6500 de dolari doar pentru body, fără vreun obiectiv standard. Livrările încep pe 25 februarie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele