13 dec. 2021 | 11:47

Decizia incredibilă a lui Musk cu Tesla: ce a făcut miliardarul

ACTUALITATE
Decizia incredibilă a lui Musk cu Tesla: ce a făcut miliardarul

Ce se întâmplă cu afacerile lui Elon Musk? Aceasta este întrebarea. Omul de afaceri șochează, luând niște decizii poate pripite.

Elon Musk a vândut în ultima lună acțiuni în valoare de aproape 12 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să își diminueze cu 10% participația la constructorul american de automobile electrice, conform Reuters.

Directorul Tesla a vândut un nou pachet de 934.091 acțiuni Tesla cu suma de 963 milioane de dolari, potrivit documentelor publicate de Autoritatea de Supervizare a Piețelor Bursiere din SUA. Începând cu 8 noiembrie, Musk a vândut în total 11,03 milioane de acțiuni Tesla. Cu toate acestea, a și achiziționat alte 12,87 milioane de acțiuni prin exercitarea unor opțiuni cu acțiuni.

Elon Musk vinde tot și vrea să devină influencer

La începutul lunii noiembrie, Musk anunța că va vinde 10% din participația sa, dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul și directorul general de la Tesla deținea la acea dată o combinație de 244 milioane de acțiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opțiuni cu acțiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Acum o lună, Elon Musk i-a întrebat pe cei 62 de milioane de admiratori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține la compania Tesla și a promis că va respecta decizia acestora. Răspunsurile „da” au reprezentat peste jumătate din totalul voturilor exprimate.

Astfel, Musk a vândut acțiuni în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari.

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, iar averea lui se datorează companiilor pe care le conduce, Tesla, SpaceX, Neuralink sau The Boring Company. Se pare însă că această responsabilitate titanică l-a cam obosit și se gândește să se retragă din funcție.

Elon Musk ia foarte în serios în calcul să renunțe la jobul său de CEO al mai multor companii de top ale lumii pentru se dedica meseriei de ”influencer”. Deși acest concept nu pare să fie asociat cu o meserie, sunt personalități care câștigă sume fabuloase de bani din promovarea online a unor produse sau servicii. Musk pare că vrea să facă același lucru, să se rezume la postări pe Twitter, Instagram sau Facebook și să fie plătit pentru asta.