Se va construi cea mai mare turbină eoliană: de ce reprezintă viitorul energiei regenerabile

Se va construi cea mai mare turbină eoliană: de ce reprezintă viitorul energiei regenerabile

MingYang Smart Energy din China a anunțat că va construi o turbină eoliană imensă. Colosul energiei regenerabile va fi mai mare decât monstrul Haliade-X al lui General Electric.

MYSE 16.0-242 va fi înaltă de 242 m și capabilă să alimenteze 20.000 de locuințe. Va începe să funcționeze anul viitor și va avea durata de viață de 25 de ani. Va fi dotată cu trei pale de 118 metri care se vor învârti peste o suprafață de 46.000 mp.

Câtă energie va genera turbina eoliană imensă?

Anual, aceasta va genera 80 GWh de electricitate. Va fi cu 45% mai mult decât turbinele MySE 11.0-203, la o mărire a diametrului cu doar 19%. Se pare că, la aceste generatoare, cu cât sunt mai mari cu atât mai bine se va lucra. Vor fi dotate cu mai puține instalații scumpe. Rezultatul va fi scăderea prețurilor energiei eoliene din instalații offshore.

Costurile actualizate ale energiei, estimate de US Energy Information Administration pentru active care vor deveni funcționale în 2026, fac proiectele eoliene offshore să fie cele mai scumpe la generarea de 1 MWh. Ele sunt 120,52 de dolari, pe când cărbunele este la 72,78 de dolari și solarul la 32,78 de dolari.

Vântul intervine acolo unde nu poate soarele și va continua să devină în viitor un segment energetic important. Proiectele în ceea ce privesc turbinele gigant sunt tot mai prezente. De aceea, se prezice că prețul energiei eoliene va scădea cu 37-49% spre 2025.

MingYang spune că MySE 16.0-242 este doar începutul. Ea poate opera și instalată pe fundul apei sau pe o bază plutitoare. Urmează ca prototipul să fie construit în 2022 și va deveni operațional în 2023. Producția comercială prevăzută va demara în prima jumătate a lui 2024.

În ciuda faptului că este o construcție gigantică, costurile sunt mai mici, comparativ cu mai multe turbine care să genereze aceeași cantitate de energie. Nu-i de mirare că aceste generatoare devin tot mai mari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: