Următorul tău PC de gaming va fi o consolă: ce știm despre prototipul SteamPal

Următorul tău PC de gaming va fi o consolă: ce știm despre prototipul SteamPal

Prototipul SteamPal ar putea reprezenta următorul tău PC de gaming. Astfel, te vei putea juca în timp ce te ieși la o plimbare, sau poate vrei sa schimbi atmosfera dintr-o cameră într-alta, toate acestea pentru că dovezile arată că Valve funcționează pe un dispozitiv portabil de tip Switch.

Tot mai multe dovezi ies la suprafață, astfel că utilizatorii vor putea juca o parte din jocurile pe care le dețin în biblioteca Steam, în timp ce se află în deplasare. Ars Technica a venit cu un raport care demonstrează câteva detalii despre acest potențial proiect. Adunând informațiile din mai multe surse, publicația afirmă că Valve lucrează la un PC all-in-one cu comenzi pentru gamepad.

Potrivit paginii Aya Neo, acest dispozitiv va include un sistem AMD sau Intel pe un cip, în timp ce, șansele sunt foarte mari ca sistemul de operare care rulează pe dispozitiv să fie Linux. Se zvonește faptul că acest prototip este mai lat decât Nintendo Switch, prezentând butoanele de consolă obișnuite, precum și joystick-uri.

Prototipul dispune și de un ecran tactil și un touchpad de tip Steam Controller. La fel ca și Nintento Switch, dispozitivul va dispune de un port USB-C pentru a putea fi contectat la un afișaj extern. Totuși, cei de la Ars Technica nu au putut afla dacă Valve intenționează să lanseze mai multe variante ale dispozitivului, astfel că acesta ar putea dispune de alte componente, implicit de performanțe variate.

În ceea ce privește prețul, informațiile nu au putut fi obținute, însă dacă se ia în considerare criza actuală de cipuri la nivel mondial, cei de la Valve, ar putea stabili un preț în jurul a 299 de dolari, prețul la care se află și Nintendo Switch. Zvonurile mai arată că Valve ar putea lansa noul dispozitiv până la sfârșitul anului, însă aprovizionarea ar putea decala acea dată estimată.

Valve lucrează la consola care ar putea înlocui PC-ul de gaming

Chiar dacă sunt și sceptici cu privire la acest proiect, există dovezi potrivit cărora, Valve a lucrat la un nou proiect hardware. Din septembrie anul trecut, compania a adăugat fragmente de cod la Steam referindu-se la ceva numit „Neptun” și „Nepture Optimized Games”. Inițial, cei care au văzut acest lucru, credea că Valve lucrează la un nou controler.

Totuși marți, compania a adăugat cod suplimentar care leagă Neptun de fragmente care fac referire la „SteamPal”. Ars Technica a afirmat că nu poate confirma dacă acesta este numele final al noului dispozitiv. Mai mult, la începutul lunii, cofondatorul Valve, Gabe Newell, a declarat că Valve va avea ceva de declarat cu privire la jocurile pe consolă.

„Veți avea o idee mai bună despre asta până la sfârșitul acestui an … nu va fi răspunsul pe care îl așteptați. Veți spune:” Ah-ha! acum am primit despre ce vorbea”, a spus el unei școli din Noua Zeelandă.

Totodată, Valve este renumită pentru incubarea proiectelor pentru a le anula anterior și a-și anula atenția spre altceva. Totuși, am fost nevoiți să așteptăm 13 ani pentru a juca noul Half-Life.

Citește și: