Se schimbă regulile pentru transportul comun din București: la ce ajută noua aplicație STB

Se schimbă regulile pentru transportul comun din București: la ce ajută noua aplicație STB

Societatea de Transport București este responsabilă de transportul în comun din capitală, cu excepția metroului. Din această poziție, tocmai a anunțat că va fi introdusă o nouă aplicație pentru facilitarea transportului în condiții de legalitate.

Deși mi-e frică să mă gândesc câți bani publici au intrat în noua aplicație, important de reținut este un alt aspect. Utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicație pentru plata online a biletelor de călătorie. Aceasta este o consecință a finalizării proiectului pilot cu aplicația mobilă BPay.

Potrivit STB, 24Pay este noua aplicație mobilă care permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar, iar securitatea tranzacției este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa. Este bine de știut că aplicația poate fi descărcată gratuit direct din Google PlayApp StoreApp Gallery sau prin scanarea QR cod-ului afișat în mijloacele de transport public, printr-un banner precum cel de mai jos.

stb-aplicatie

„Ne dorim implementarea unor soluții alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noștri să beneficieze de modalități sigure și rapide de achiziție a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluția tehnologiei ne deschide mai mult către inovație și ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendințe privind plățile digitale”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB SA.

Pentru că noua aplicație 24Pay înlocuiește o altă aplicație, BPay, oficialii din cadrul STB au făcut câteva mențiuni referitoare la tranziția de la o aplicație la alta, mai ales dacă mai ai călătorii în vechiul program. Utilizatorii care au titluri de călătorie achiziționate prin aplicația BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicației 24Pay.

„În continuare, STB SA pune la dispoziția călătorilor modalități alternative de achiziție și plată a călătoriei, precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS și plata cu cardul bancar contactless direct la validator”, mai precizează STB.
Citește și: