STB „a sosit” în 2020: de ce nu vei mai avea nevoie de portofel când mergi cu autobuzul sau tramvaiul

STB „a sosit” în 2020: de ce nu vei mai avea nevoie de portofel când mergi cu autobuzul sau tramvaiul

STB caută să se modernizeze și, chiar dacă o face mai târziu, e mai bine decât niciodată.

STB anunță că a demarat procesul prin care vrea să introducă un nou sistem de plată cu cardul bancar în autobuze și tramvaie. E vorba de pregătirea unei aplicații, care-ți permite să plătești biletul direct cu ajutorul telefonului mobil. Deocamdată, procedura e în consultare publică.

„(…) se solicită potențialilor ofertanți o ofertă de preț în conformitate cu prevederile caietului de sarcini. Oferta va conține prețul în condiția de prestare precizată în caietul de sarcini, termenul de prestare, modalitate de plata – OP la 60 de zile de la data primirii facturii, documente la recepție etc”, anunță STB.

Societatea de Transport București se modernizează

STB anunță că noul servicu va implica punerea la dispoziția publicului călător, cu titlu gratuit, a unei aplicații pentru terminale mobile (Android și iOS) prin care să poată fi realizată plata cu card bancar a titlurilor de călătorie din oferta tarifară a STB.

„În cadrul contractului, prestatorul va asigura funcționarea completă a serviciului, respectiv interfața de plată pusă la dispoziția publicului călător, realizarea tranzacțiilor bancare, furnizarea către STB a rapoartelor și situațiilor privind tranzacțiile, precum și obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare funcționării serviciului conform legislației în vigoare în România și reglementărilor bancare internaționale”, se menționează în caietul de sarcini al licitației.

STB operează în București și județul Ilfov și acoperă o suprafață de 633 km², din care 228 km² numai în zona urbană. Transportatorul dispune de aproximativ 2.000 de vehicule (autobuze, troleibuze și tramvaie) care efectuează, anual, peste 700 milioane de călătorii urbane, regionale și expres.

STB permite și plata prin sms

Important de spus că STB permite și plata prin SMS. Sistemul e unul simplu: printr-un singur SMS trimis la numarul 7458, disponibil în toate rețelele nationale de telefonie mobila, achiți contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban, o calatorie pe liniile Expres, o calatorie pe o linie urbana, sau pentru o calatorie pe o linie regionala.

Calatorii trebuie sa trimita SMS-ul înainte de a urca în vehiculele STB SA, iar în câteva secunde vor primi un mesaj care va contine un cod de confirmare a tranzactiei.

Mai multe detalii AICI.

Citește și: