Modernizare la STB, forțată de campania electorală: schimbarea de pe linia 41 din București

Modernizare la STB, forțată de campania electorală: schimbarea de pe linia 41 din București

Campania electorală pentru alegerile locale a debutat de câteva zile. E o perioadă în care o să mai auzi de diverse investiții și acțiuni de modernizare, așa cum e cea anunțată de STB pentru linia 41 din București

STB a anunțat că va extinde plata călătoriei cu cardul bancar contactless, direct la validator, și pe liniile de tramvai 1 și 10, dar și pe linia de metrou ușor 41. Tariful unei călătorii este același, indiferent de tipul de card utilizat: 1,3 lei – pe liniile urbane, 1,5 lei – pe liniile regionale și 3,5 lei – pe liniile expres.

E, de fapt, o modernizare forțată de campania electorală pentru localele din 27 septembrie.

Modernizare la STB

Reprezentanții STB susține că noua metodă de plată vine și-n sprijinul celor care nu vor un card STB și vor să plătească simplu și comod.

„Noua modalitate de plată oferă mai multă flexibilitate tuturor călătorilor, întrucât permite achitarea călătoriei cu orice card bancar contactless, Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, fără comision sau alte taxe. Validatoarele contactless, puse la dispoziție în autobuzele Otokar, Mercedes Citaro hibrid, și de astăzi și în tramvaiele liniilor de noapte și în cele de pe linia 41, sunt unele de ultimă generație și permit atât validarea cardului de transport, cât și a cardului bancar”, se arată într-un comunicat STB.

Serviciul de plată cu telefonul sau cardul e implementat deja pe liniile expres – 780, 783 și 784. Pentru plata cu telefonul există o colaborare între STB și BCR.

Colaborarea a început în 2019, cu un contract pentru implementarea proiectului. Despre opțiunea asta se discuta încă din 2018. BCR și S&T România asigură implementarea soluției tehnice.

Pentru asta utilizează validatoare de generație nouă instalate pe vehiculele din parcul STB SA (Otokar si Mercedes Hybrid), notează Start-up.ro. Extinderea soluției pe tot parcul de vehicule al STB se va realiza odată cu înlocuirea validatoarelor vechi. Sigur, poți oricând să folosești carduri Mastercard și Visa.

Citește și: